Odprte prijave za Teden zveze EUTOPIA v Lizboni

grad v Lizboni
Foto: Filiz Elaerts on Unsplash

V Lizboni bo med 19. in 23. junijem potekal dogodek zveze EUTOPIA, del katere je tudi Univerza v Ljubljani. Teden zveze EUTOPIA je namenjen študentom, raziskovalcem in ostalim zaposlenim na partnerskih univerzah. Tokrat ga bo s temo Za boljšo Evropo (For a Better Europe) gostila Univerza NOVA v Lizboni. Dogodki bodo potekali v živo in prek spleta.

Kaj sploh je zveza EUTOPIA?

Gre za skupnost desetih evropskih univerz, ki sodelujejo pri prenovi skupnega visokošolskega prostora. Skozi pilotne projekte testirajo inovativne modele, ki bodo podlaga za razvoj organizacijske strukture nove evropske transnacionalne univerze.

Poleg Univerze v Ljubljani sodelujejo še univerze v Bruslju, Parizu, Göteborgu (Švedska), Barceloni, Warwicku (Velika Britanija), Lizboni, Benetkah, Dresdnu in mestu Cluj-Napoca (Romunija).

prazni stoli predavalnice
Foto: Nathan Dumlao on Unsplash

Teden zveze EUTOPIA

Teden Zveze EUTOPIA poteka vsake pol leta na eni izmed partnerskih univerz. Na dogodku so delavnice, seminarji, sestanki in ostale priložnosti za mreženje. Teden omogoča povezovanje ključnih akterjev projekta, ki so študentke in študenti, raziskovalke in raziskovalci, strokovnjakinje in strokovnjaki ter strateški partnerji.

oseba dviguje roko za vprašanje
Foto: Elissa Garcia on Unsplash

Teden zveze EUTOPIA v Lizboni

Sedmi Teden zveze EUTOPIA bo gostila Univerza NOVA v Lizboni med 19. in 23. junijem. Tema dogodka bo Za boljšo Evropo. Razpravljali bodo o prednostnih nalogah Evropske komisije, med katerimi so preobrazba v zeleno gospodarstvo, digitalni prehod in gospodarstvo za ljudi, ki zmanjšuje neenakosti.

tramvaj v Lizboni
Foto: on Unsplash

Med prednostnimi nalogami so tudi krepitev glasu Evropske unije v svetu, obramba temeljnih pravic in krepitev evropskih demokratičnih procesov. Na tej povezavi je na voljo celoten program. Prijava pa poteka na tej strani.

grafična slika z napisom EUTOPIA week v Lizboni
Foto: on NOVA University
VIRUniverza v Ljubljani
Prejšnji članekAli je tavrin ključ do dolgega življenja?
Naslednji članekPravilo dveh minut

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.