Profesorji, ki to niso

Profesorji ki to niso
Profesorji ki to niso

Vsi smo imeli v šoli ali na faksu enega profesorja za katerega smo mislili, da tam nima kaj početi. Na drugi strani pa imaš profesorja, ki ti na odličen način lahko približa predmet, ki ti ni všeč.

Zakaj sploh si profesor

Pri ljudeh, ki nimajo želje in volje mlade naučiti novih stvari ne vidim poante zakaj sploh učijo. Če si v tem poklicu samo zaradi plače in bonitet, potem zate nimam dobrih besed. Pa vseeno moram nekako stopiti korak nazaj in morda pomisliti na njegovo življenje, ki ga živi izven šole. Če bi poznal ozadje potem bi lahko sodil tudi to, zaenkrat pa lahko samo sodim profesorski del.

Primer odličnega profesorja
Primer odličnega profesorja.

Neprimerno obnašanje

Dreti se na svoje učence in jih pošiljati ne vem kam vse samo zato, ker imaš slab dan. Slab dan naj za tistih nekaj ur ostane izven učilnice in tega ne znašaj na učence. Obstajajo tudi primeri poniževanja, ki sami zase govorijo, koliko je oseba vredna. Da nekaj primerov spolnega nadlegovanja sploh ne omenim.

Starost še ni avtoriteta

Tudi mlad profesor lahko drži svojo avtoriteto, ki pa seveda ne pomeni, da se ga moramo bati. Pomeni spoštovanje do njega, njegovega znanja in besed ki jih govori. Razumemo, da ste starejši in že dolgo v poslu, ampak samo s tem ne dobite mojega spoštovanja. Dobite ga z vsemi malenkostmi, ki delajo dobrega učitelja. Daleč se pride z normalnim govorjenjem in ne nadiranjem.

Hvala tistim, ki so odlični

Imam par primerov, v katerih bom profesorje vedno imel v odličnem spominu. In teh  nekaj bo in je zasluženih za to, kako se sam obnašam do ljudi. Tistih nekaj ti da odlično odskočno desko za naprej in ti pokaže, kako imeti rad svoj poklic. Poklic, ki ga marsikdo opravlja iz napačnih razlogov, ali pa ga je v napačno smer pahnilo kaj drugega.

Žiga Kastelic
Žiga Kastelic

Novinar

Ti je prispevek všeč? 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (4 ocen, povprečje: 4,00)
Loading...

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.