Razglašen najboljši študent Univerze v Mariboru

Univerza v Mariboru že osem let zapored vodi tradicionalni razpis za izbor najboljšega študenta Univerze v Mariboru. Pri izboru sodelujeta partnerja Elektro Maribor d.d. in Energija plus d.o.o. Namen razpisa je nagraditi najboljše študente za njihovo študijsko odličnost in jih na ta način tudi motivirati za nadaljnji študij.

Zmagovalcem podeljene denarne nagrade

Letos je zmagovalec postal Aljoša Polajžar, študent 2. letnika magistrskega študijskega programa Pravo na Pravni fakulteti UM. Drugo mesto je osvojil Vid Keršič, ki je v tretjem letniku študijskega programa prve stopnje Računalniško in informacijske tehnologije na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM. Tretje mesto je osvojil Vasja Omahne, študent drugega letnika magistrskega programa Logistika sistemov na Fakulteti za logistiko UM.

Vsi nagrajenci so prejeli denarne nagrade, prvo mesto je bilo nagrajeno z nagrado v višini 600 evrov, drugo uvrščeni je prejel 400 evrov, tretje uvrščeni pa 200 evrov. Denarno nagrado je prispevala skupina Elektro Maribor. Nagrajence je izžrebala strokovna komisija, ki ji je predsedoval izr. prof. dr. Urban Bren, prorektor za prenos znanja Univerze v Mariboru.

Nagrajenci stojijo pred pročeljem stavbe univerze, v rokah držijo bone
Foto: Univerza v Mariboru

Zmagovalci vsi odlični študenti

Prvo uvrščeni Aljoša Polajžar spada v 5 % najboljših študentov v generaciji in ima povprečno oceno kar 9,96. Deluje tudi kot koordinator tutorjev študentov na svoji fakulteti, je pa tudi član Senata, Akademskega zbora in Študentskega sveta. Deluje tudi na raziskovalnem področju in je prejemnik Rektorjeve nagrade kot najboljši študent Pravne fakultete UM v svoji generaciji.

Drugo uvrščeni Vid Keršič prav tako spada med 5 % najboljših študentov v svoji generaciji in ima povprečno oceno 10,00. Aktiven je tudi na raziskovalno-razvojnem področju, je študent demonstrator, pohvali pa se lahko tudi z zmago na FERI jesenski šoli blockchain aplikacij 2018.

Tretje uvrščeni Vasja Omahne ima povprečno oceno 9,63 in je prav tako aktiven na znanstveno-raziskovalnem področju. V letošnjem študijskem letu je sodeloval pri izvedbi dveh raziskav, je član Senata in Akademskega zbora ter Študentskega sveta, prav tako je vključen v sistem tutorstva.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo in jim želimo še veliko uspehov.

Urednica revije Študent

VIRUM
Prejšnji članekRecept za sladkosnede in razvajanja polne jesenske filmske večere
Naslednji članekAli mečeš račune v papirnate odpadke? Lahko te doleti kazen!

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.