Razpis štipendij v Regionalni mreži centrov za napredne študije v Jugovzhodni Evropi

Regionalna mreža Centrov za napredne študije v jugovzhodni Evropi (RECAS) razpisuje štipendije za kandidate z že pridobljenim doktoratom znanosti ali enakovrednim nazivom.
Regionalna mreža Centrov za napredne študije v jugovzhodni Evropi (RECAS) razpisuje štipendije za kandidate z že pridobljenim doktoratom znanosti ali enakovrednim nazivom. Foto: SvetaZi iz iStock

RECAS – Regionalna mreža Centrov za napredne študije v Jugovzhodni Evropi je razpisala štipendije za kandidate z že pridobljenim doktoratom znanosti ali enakovrednim nazivom.

Štipendije RECAS za spodbujanje raziskav v regionalnih centrih JV Evrope

Štipendije RECAS so namenjene spodbujanju štipendistov k izvajanju in predstavitvam svojih raziskav v regionalnih centrih Jugovzhodne Evrope. Štipendistom bo na voljo podpora gostiteljev na univerzah na Reki in v Beogradu, po lastni izbiri pa bodo lahko sodelovali tudi na univerzah v Skopju, Sarajevu, Ljubljani, Prištini, Tirani ali Podgorici.

Vsak štipendist bo imel priložnost do štiri tedne delati na svojem raziskovalnem projektu na partnerski univerzi in se povezati z drugimi znanstveniki in raziskovalnimi skupnostmi na svojem področju, opraviti zbiranje podatkov in/ali pridobiti izkušnje z določeno raziskovalno metodo.

Rok za prijavo je 5. 10. 2023. Na razpis se lahko prijavijo kandidati z že pridobljenim doktoratom znanosti ali enakovrednim nazivom, pridobljenim največ 9 let pred razpisnim rokom.

Vse informacije najdeš na tej povezavi.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekTeorije zarote: Od pristanka na Luni do preverjanja informacij
Naslednji članekSerija One Piece: Netflixu uspela najboljša predelave animeja in mange v enem
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.