Razpis štipendij za študente pedagoških programov

piggy bank With Graduation Cap on black glass floor,Money saving concept.
Foto: nirat iz iStock

Razpis dodeljuje štipendije študentom pedagoških študijskih programov v študijskem letu 2023/2024. Objavljen je bil v Uradnem listu RS in na spletni strani Ministrstva za vzgojo in izobraževanje. V prispevku najdeš vse informacije o razpisu za študente pedagogike.

Študenti pedagoških programov v letu 2023/2024

Namen Javnega razpisa za dodelitev štipendij študentom pedagoških študijskih programov v študijskem letu 2023/24 je spodbujanje mladih za izobraževanje v tistih pedagoških študijskih programih za pridobitev izobrazbe, po katerih se izobražujejo za opravljanje poklicev, za katere je zaznati neskladje med trenutnim in prihodnjim obsegom razpoložljivega kadra ter predvidenim obsegom delovnih mest na področju vzgoje in izobraževanja.

Cilj javnega razpisa je dodeliti 100 štipendij. Štipendija za posameznega kandidata znaša 200 evrov mesečno.

Na javni razpis se je mogoče prijaviti do 24. 8. 2023.

Happy elementary school teacher giving high-five to her student during in the classroom.
Foto: Drazen Zigic iz iStock

Pogoji za prijavo in pridobitev štipendije

Na javni razpis lahko prijavo odda kandidat, ki izpolnjuje naslednje pogoje:

  • bo v študijskem letu 2023/24 prvič vpisan v 1. letnik enega od pedagoških študijskih programov za pridobitev izobrazbe iz 1. točke javnega razpisa,
  • ni v delovnem razmerju ali ni prijavljen kot iskalec zaposlitve na Zavodu RS za zaposlovanje,
  • hkrati ne prejema kadrovske štipendije,
  • bo s končanim študijskim programom za pridobitev izobrazbe, za katerega kandidira za štipendijo, pridobil višjo raven izobrazbe od že pridobljene.

Če bo kandidatu dodeljena štipendija po tem javnem razpisu, bo moral celoten čas prejemanja štipendije izpolnjevati pogoje javnega razpisa, pod katerimi mu je bila štipendija dodeljena. Štipendist bo upravičen do nadaljnjega prejemanje štipendije, če bo v vsakem naslednjem študijskem letu izpolnjeval pogoje za štipendiranje, določene v javnem razpisu in ministrstvu predloži dokazilo, da ima status študenta.

Informacije o razpisu

Vse dodatne informacije o razpisu, vlogi, prijavi in pogojih najdeš na spletni strani Javnega razpisa za dodelitev štipendij študentom pedagoških študijskih programov v študijskem letu 2023/24.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članek10 razlogov zakaj vas navdušijo prav te brezžične slušalke  
Naslednji članekV kino s kislo kumarico?
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.