V kino s kislo kumarico?

Young woman holding a cucumber. Green tasty vegetable in hand. Healthy diet food. Natural ingredient for dishes and salad. Photo isolated on white background
Foto: Mikhail Ognev iz iStock

Misel na kino prinaša skomine po kokicah.  Vonj po nekoliko zažganem je neločljiv del izkušnje obiska kinematografa tudi za tiste, ki pretihotapijo prigrizke, namesto da bi posegli po pregrešno dragih tam. Med ponudbo so ponavadi še sladkarije, a zgleda so ljubitelji kislega marsičesa prikrajšani. Na primer posamično pakiranih kislih kumaric.

Teksačani ob filmih že desetletja hrustajo kisle kumarice

Razlika med našo in ameriško ponudbo prigrizkov v kinu se ne konča pri tem, da strežejo kokice s stopljenim maslom. V zvezni državi Teksas je še posebej priljubljen presenetljivo zdrav prigrizek – kisla kumarica. Če si ob tem predstavljaš možakarja s kavbojskim klobukom, ki namesto kokic zadovoljno pestuje kozarec za vlaganje, sva že dva. Pred desetletji so stojnice s prigrizki v teksaških kinematografih res imele razstavljene prav take kozarce, iz katerih so za stranke s servirnimi kleščami jemali po eno kislo kumarico za četrt dolarja.

Bolj zdrav prigrizek, ki ne ostane med zobmi

Danes kisle kumarice v kinu ostajajo teksaška posebnost. Ni več velikih kozarcev, iz katerih bi jih podajali strankam, ampak so zapakirane v posameznih vrečkah. Stranka lahko izbira med kislo kumarico, kot jih jemo običajno, ali se odloči, da jo nekoliko odcedijo. Spet drugi imajo raje, da jim dajo kumarico kar h kokicam. Gostoljubje ameriškega juga je res razred zase.

VIRSouthern Living
Prejšnji članekRazpis štipendij za študente pedagoških programov
Naslednji članekBakterijsko orožje, ki bi ga lahko uporabili za zdravljenje bolezni

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.