Razpis za štipendije študentov pedagoških programov v letu 2024/2025

Razpis štipendij študentom pedagoških študijskih programov v študijskem letu 2024-25
Razpis štipendij študentom pedagoških študijskih programov v študijskem letu 2024-25

Objavljen je Javni razpis za dodelitev štipendij študentom pedagoških študijskih programov v študijskem letu 2024/25. Podeljenih bo sto štipendij, višina slednje pa znaša 200 evrov mesečno. Kaj vse moraš vedeti o štipendiji pa v prispevku.

Štipendije za pedagoške študente v letu 2024/2025

Cilj javnega razpisa je dodeliti sto štipendij. Namenjene so spodbujanju mladih za izobraževanje v tistih pedagoških študijskih programih, po katerih se izobražujejo za opravljanje poklicev, pri katerih je zaznati neskladje med trenutnim in prihodnjim obsegom razpoložljivega kadra ter predvidenim obsegom delovnih mest na področju vzgoje in izobraževanja.

Kdo se lahko prijavi na razpis za pedagoške štipendije?

Na javni razpis se je mogoče prijaviti do 4. 10. 2024.

Prijavo lahko odda kandidat, ki bo v študijskem letu 2024/25 prvič vpisan v prvi, drugi, tretji, četrti ali peti letnik enega od pedagoških študijskih programov za pridobitev izobrazbe iz prve točke javnega razpisa;

  • ni v delovnem razmerju oziroma ne opravlja samostojne registrirane dejavnosti;
  • ni prijavljen kot iskalec zaposlitve na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje;
  • hkrati ne prejema kadrovske štipendije;
  • bo s končanim študijskim programom za pridobitev izobrazbe, za katerega kandidira za štipendijo, pridobil višjo raven izobrazbe od že pridobljene.
Exam with school student having a educational test, thinking hard, writing answer in classroom for  university education admission and world literacy day concept
Štipendije za pedagoške programe Foto: Chinnapong iz iStock

Pogoje bo treba izpolnjevati

Če bo kandidatu dodeljena štipendija po tem javnem razpisu, bo moral celoten čas prejemanja štipendije izpolnjevati pogoje javnega razpisa, pod katerimi mu je bila štipendija dodeljena.

Štipendist je upravičen do nadaljnjega prejemanje štipendije, če v vsakem naslednjem študijskem letu izpolnjuje pogoje za štipendiranje, določene v javnem razpisu, ima status študenta in je vpisan v višji letnik študijskega programa za katerega prejema štipendijo.

Vse podrobnosti in informacije si preberi na strani Razpisa za dodelitev štipendij študentom pedagoških študijskih programov v študijskem letu 2024/25.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekXiaomi robotski pes in električni avtomobil sta blestela na MWC 2024
Naslednji članekPriznanje za fakulteto Univerze na Primorskem!

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.