Razpis za subvencionirano bivanje je zunaj!

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je danes objavilo razpis za subvencionirano bivanje v študentskih domovih in pri zasebnikih. Razpis velja tako za tiste, ki se prvič prijavljajo za sprejem, in za tiste, ki so že koristili subvencionirano bivanje.

Če boš torej v študijskem letu 2020/2021 bival v študentskem domu ali pri zasebniku, ki ima urejeno subvencijo, se ne pozabi prijaviti na razpis. Cenzus je 2.630,76 EUR bruto mesečno na družinskega člana v letu 2019.

Moja stara študentska soba, pridi, draga.

Rok za oddajo prošnje je 17. avgust 2020. Svojo prijavo lahko oddaš preko spletne strani ministrstva. Na izbiro imaš tri možnosti: z uporabo kvalificiranega digitalnega potrdila, brez tega ali z računom avtentikacijske in avtorizacijske infrastrukture.

Podrobne informacije o tem, katera dokazila moraš poslati in na kateri naslov, si preberi v razpisu. Vsa navodila za izpolnjevanje prijave najdeš na spletni strani ministrstva. Če se prvič srečuješ s prijavo, so tam zapisane tudi kontaktne številke, če bi se ti slučajno kaj zalomilo.

Mačka leži na tipkovnici

V Ljubljani je na voljo dobrih 8000 ležišč, v Mariboru dobrih 2600, na Primorskem pa slabih 1300. Izbiraš lahko med javnimi in zasebnimi študentskimi domovi, dijaškimi domovi, lahko pa bivaš tudi pri zasebniku.

Do oddaje prošnje imaš sicer še en mesec časa, vendar je bolje, da pohitiš in to čimprej urediš. Tako boš lahko potem v miru užival v počitnicah.

Miniona uživata na plaži

Urednica revije Študent

VIRSpletni portal eVŠ
Prejšnji članekSpotify končno tudi v Sloveniji!
Naslednji članekKaj sploh je Antifa?

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.