Razpis za vpis v magistrske in doktorske študijske programe UL

Umetniške akademije in fakultete Univerze v Ljubljani zopet ponujajo pestro izbiro magistrskih in doktorskih študijskih programov. Programi predstavljajo nadgradnjo prvostopenjskih in drugostopenjskih programov na vseh področjih in smereh, ki jih izvaja univerza.

Poleg tega so akreditirani tudi interdisciplinarni magistrski študijski programi, ki jih oblikuje in izvaja več članic skupaj, ter skupni programi, ki jih Univerza v Ljubljani izvaja z drugimi domačimi in tujimi visokošolskimi institucijami. Na univerzi so razpisali tudi 21 doktorskih študijskih programov.

Kakšni so prijavni roki?

Prijavo na magistrski in doktorski študij je potrebno opraviti preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ. Dodatna navodila, kako je treba oddati prijavo, dobiš na samem portalu.

Roki za prijavo na magistrske programe so vključno z dodatnimi navodili in omejitvami navedeni na posameznih študijskih programih. Če rok ni izrecno naveden, potem je vpis treba opraviti do 10. septembra.

Prijavni roki se razlikujejo tudi med doktorskimi študijskimi programi in so določeni pri vsakem doktorskem programu posebej. Več informacij najdeš na posameznem programu na spletni strani univerze. Podrobnejša pojasnila o vpisnih pogojih in druge dodatne informacije dobijo kandidati na članicah Univerze v Ljubljani oziroma na kontaktnem naslovu, navedenem pri posameznem študijskem programu.

V skladu s Pravilnikom o razpisu za vpis in izvedbi vpisa v visokem šolstvu se vpis v magistrske in doktorske študijske programe opravi do 30. septembra, iz upravičenih razlogov, o katerih odloči pristojni organ visokošolskega zavoda, pa najpozneje do 30. oktobra. Podrobnejši datumi vpisa v programe bodo objavljeni na spletnih straneh članic UL.

Kaj pa dodatni roki?

O možnosti dodatnih prijavnih rokov se moraš pozanimati neposredno na članici UL. Po zadnjem razpisanem roku bodo mogoče prijave samo še na študijske programe, kjer razpisana mesta še niso zapolnjena, in sicer do zapolnitve prostih vpisnih mest, najkasneje do 30. septembra.

Članice univerze, izvajalke doktorskih študijskih programov, se lahko v postopku prijav oziroma po poteku prijavnega roka, določenega v razpisnem besedilu pri posameznem študijskem programu, v primeru, da razpisana mesta še niso zapolnjena, odločijo za objavo dodatnih prijavnih rokov. Dodatni prijavni roki so že objavljeni pri nekaterih doktorskih programih v razpisu, morebitni dodatni prijavni roki za druge doktorske programe pa bodo naknadno objavljeni na spletnih straneh UL in članic izvajalk doktorskih študijskih programov.

Prejšnji članekPriznanje za izjemno prodorne dosežke na področju podjetništva
Naslednji članekPojmovanje sanj v psihoterapiji

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.