Rektorjeva nagrada za najboljšo inovacijo Univerze v Ljubljani 2022

black pencil on white printerpaper
Foto: Mark Fletcher-Brown iz Unsplash

Rektorjeva nagrada je tradicionalno tekmovanje, ki spodbuja inoviranje na Univerzi v Ljubljani in pomaga inovatorjem na poti do trga. Tudi letos iščejo najboljšo inovacijo Univerze v Ljubljani. K prijavi so vabljeni vsi, ki imate tehnološke ali netehnološke inovacije in inovativne podjetniške ideje.

Rektorjeva nagrada
Tekmovanje organizirata Univerza v Ljubljani (UL) in Ljubljanski univerzitetni inkubator (LUI). Vir slike: Univerza v Ljubljani

Kdo se lahko prijavi?

Tekmovanje poteka v dveh kategorijah: kategorija študentov/študentk in alumnov/alumen ter kategorija raziskovalcev/raziskovalk, redno zaposlenih na Univerzi v Ljubljani.

Kategorija študentov in alumnov: Prijavijo se lahko študenti in alumni UL, pod pogojem, da od zaključka študija do datuma prijave ni minilo več kot dve leti.

Kategorija raziskovalcev in zaposlenih: Raziskovalci in zaposleni UL lahko na tekmovanje prijavijo inovacije, ki so v lasti UL oz. v vsaj 50 % (če sta solastnika dva) oz. v vsaj 30 % (če je inovacija v solastništvu treh ali več organizacij).

Člani in članice raziskovalnih skupin so lahko tudi zaposleni na drugih institucijah ali študenti in alumni drugih univerz, vendar mora v tem primeru vodja skupine izpolnjevati zgornje pogoje.

Rok za prijavo je 18. september 2022 do 23.59 ure. Svojo inovacijo ali podjetniško idejo lahko prijaviš prek spletnega obrazca.

Zakaj se prijaviti?

Nagradni sklad znaša 12 000 €, po 6000 € za posamezno kategorijo. Rektor Univerze v Ljubljani, dr. Gregor Majdič, bo zmagovalcu vsake kategorije podelil nagrado 3.000 €, drugo uvrščenemu 2.000 € in tretje uvrščenemu 1.000 €. Poleg tega se prijavljeni udeležijo delavnic oblikovanja poslovne ideje, zaščite intelektualne lastnine ter nastopanja in predstavitve ideje pred komisijo. Vsaka inovacija bo deležna tudi ocene komercialnega potenciala ideje.

Celoten razpis tekmovanja (vključno z nekaterimi pomembnimi datumi) in dodatne informacije so dostopne na spletni strani univerze.

VIRUniverza v Ljubljani
Prejšnji članekNajboljše slovenske spletne trgovine, v katerih se splača nakupovati (obnovljeno 2024)
Naslednji članek30. DMK – Dnevi mladih in kulture v Velenju

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.