30. DMK – Dnevi mladih in kulture v Velenju

Poster za koncert s ključnimi podatki in sliko ljudi na koncertu

Letos praznuje prvi študentski festival v samostojni Sloveniji kar 30 let. Festival Dnevi mladih in kulture (DMK) bo med 20. in 28. majem obiskovalce zabaval s pestrim programom, ki ga organizira Šaleški študentski klub. Pravi spektakel bomo doživeli predvsem 20. in 27. maja, ko bodo na velikem odru nastopale zvezde balkan in rock glasbene scene.

Dnevi mladih in kulture (DMK) je prvi študentski festival, ki je nastal v samostojni Sloveniji. Organizator – Šaleški študentski klub, prireja letos jubilejni, trideseti festival Dnevi mladih in kulture. Pester program ponuja športne, kulturne, smešne, zabavne dogodke in dva velika koncerta; Rock na Visti in Balkan trap.

Osnovna ideja festivala, ki se je ohranila skozi vsa ta leta je, da se mladim pokaže drugačen pogled na svet. Začetki festivala segajo v leto 1991, ko so se nadebudni šaleški študentje odločili, da bodo počeli stvari, ki si jih drugi ne upajo ali jih ne znajo. Sploh pa je to prvi študentski festival, ki je nastal v samostojni Sloveniji. Razvijal se je, rastel, se širil in krčil. Predvsem pa se je obdržal skozi vsa leta in še danes predstavlja eno najpomembnejših aktivnosti Šaleškega študentskega kluba.

Letos ŠŠK prireja jubilejni festival, ki se bo začel 20. maja z otvoritvenim koncertom Balkan trap – koncert pod zvezdami – pred Rdečo dvorano Velenje. DMK je za najstnike, mladostnike in odrasle. Namen festivala je, da vsak posameznik najde v programu nekaj, kar je zanj. Kljub temu je velik poudarek na mladih – dijakih in študentih, na katere smo se tudi obrnili. Današnja mladina je izpostavila, da se v prostem času zabava ob glasbi »balkan trap« izvajalcev. Zvrst glabe je med mladimi že precej časa med popularnejšimi, zato smo se ŠŠKjevci odločili ponuditi to zvrst glasbe na DMK-ju. Nastopile bodo velike zvezde na tej sceni – Relja, In Vivo in Dinna.

Po otvoritvenem koncertu sledijo manjši dogodki. 21. maja je na Letnem kinu predstava gledališča Velenje – Butalci, v kateri se bodo trudili razširiti stene vaške cerkve, da bi lahko vsi sodelovali pri maši, preganjali Turke, sočustvovali z županovim sinom, z njimi peli, plesali. 22. maja sledi tradicionalni turnir v košarki – Velenje streetball, športno obarvan dogodek. Jubilejni 30.DMK osvaja celo Slovenijo, 24. in 25. maja širimo obzorja tudi v univerzitetnih mestih. V Mariboru (24. maj) in Ljubljani (25. maj) bomo skupaj »pubcrawlali« po pubih.

26. maja sledi odprtje razstave natečaja REOPEN: BE OPEN. Pandemija je bila težavno obdobje še posebej za mlajše generacije. Medtem ko družba na splošno okreva po njenih posledicah, je za izhod iz krize bistveno sodelovanje z mladimi. Z natečajem smo želeli doseči mlade, ki bi radi izrazili svoje dojemanje trenutnega stanja v različnih umetniških delih.

27. maj je sestavljen iz dnevnega dogajanja – Beach day in večernega dogajanja – Rock na Visti. Beach day je obarvan v vseh determinatah festivala – zabaven, športen, izobraževalen dogodek. Na Velenjski plaži bodo različni ponudniki hrane, predstavila se bodo velenjska društva, potekal pa bo tudi turnir v najbolj popularni igri na plaži – odbojka na mivki. Na največjem prireditvenem prostoru v Velenju – Vista se bo zvečer odvijal velik spektakel, s slovenskimi rock zvezdami. Za ogrevanje bo poskrbela lokalna skupina Babooni, za tem sledita skupini Joker out in Siddharta. Da se celoten dogodek dobro zaključi bo poskrbela skupina Take off.

28. maj je zadnji dan 30.DMK-ja, ki je namenjen ogledu finalne igre Lige prvakov, na prostem in na velik platnu. Pred ogledom igre bo dogodek popestril komik Marko Žerjal z monokomedijo Čudni Cajti.

marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Prejšnji članekRektorjeva nagrada za najboljšo inovacijo Univerze v Ljubljani 2022
Naslednji članekŠe vedno se lahko prijaviš za denarno pomoč študentom v stiski!
Prazna profilna slika
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.