S tolarjem do diplome: brezplačno lektoriranje zaključnih nalog

Če si se v času zaključevanja visokošolskega ali višješolskega študija znašel v stiski, potem ima Fundacija Študentski tolar popolno rešitev zate. Študente ŠOU v Ljubljani namreč s programom »S tolarjem do diplome« poziva, da vložijo vlogo za brezplačno lektoriranje diplomskih ali magistrskih nalog s pregledom angleškega povzetka.

Kdo je upravičen do brezplačnega lektoriranja?

Program bo dodeljen prvim 30 prosilcem, katerih vloga bo odobrena. Vlogo lahko oddajo vsi, ki zaključujejo zadnjo stopnjo na katerikoli zavodu članice ŠOU v Ljubljani in niso v delovnem razmerju. Sredstva za izvajanje programa so pridobljena z naslova ŠOU v Ljubljani, program pa bo trajal do njihove porabe, a največ do 30. septembra.

Kako oddati vlogo?

Vsi, ki želijo zaprositi za brezplačno lekturo s pregledom povzetka v angleškem jeziku, morajo prošnjo poslati po pošti, elektronsko ali pa jo oddati osebno. Prosilci lahko svojo vlogo oddajo do zadnjega dneva v mesecu septembru, na Fundaciji pa predlagajo, da zaradi hitrejše komunikacije prošnjo oddajo kar elektronsko, na naslov info@studentski-tolar.si.

Kaj je potrebno predložiti pri oddaji vloge?poziv fundacije

Pri oddaji vloge je ključnega pomena najmanj eno stran dolga pisna prošnja, v kateri prosilec obrazloži, zakaj naj bi bil do brezplačne lekture upravičen. Pri prošnji lahko opiše socialne in družinske okoliščine, zdravstveno stanje, študijski uspeh, obštudijske dejavnosti in druge aktivnosti, ki pa jih lahko podpre z dokazili. Poleg tega mora v vlogi predložiti tudi:

  • izpolnjen obrazec Vloga za brezplačno lektoriranje s kontaktnimi podatki prosilca in izjava o nezaposlenosti;
  • podpisana izjava o številu osebnih računov in o prostovoljnem prilaganju dokazil o osebnih prejemkih, ki so potrebna za ugotavljanje upravičenosti do brezplačnega lektoriranja (del obrazca);
  • bančna dokazila o vseh nakazilih in prejemkih, z razvidnim končnim stanjem na računu, za zadnje tri polne mesece pred oddajo vloge – potrdila iz spletnih veljajo zgolj v primeru, da so podpisana in ožigosana s strani banke;
  • izpis zaslužkov, prejetih na podlagi napotnice študentskega servisa za obdobje zadnjih treh mesecev PRED MESECEM VLOŽITVE VLOGE, ki ga prosilci dobijo na študentskem servisu, kjer so vpisani kot aktivni član.
  • morebitne druge priloge, ki pričajo o socialnem položaju prosilca (npr. rojstni list otroka, potrdilo centra za socialno delo …).

Dodatne informacije o pozivu in točkovanju lahko prosilci pridobijo na spletni strani Fundacije Študentski tolar.

Prejšnji članekŠtudijski proces na fakultetah: »Naša rešitev je pogoj PCT«
Naslednji članekKmetijski pesticidi ubijajo več čebel 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.