Študijski proces na fakultetah: »Naša rešitev je pogoj PCT«

Predstavniki slovenskih javnih univerz, sindikatov in študentske organizacije so 4. avgusta delili javni poziv, v katerem so opozorili na prilagojeno izvajanje študijskega leta 2021/2022. »Način izvajanja študijskega procesa v študijskem letu 2021/2022 mora biti drugačen,« so opozorili in pristojne pozvali, da omogočijo izvedbo študijskega procesa v prostorih univerz. Za tako odločitev so izpostavili pogoj PCT, kateremu bi morali v prihodnjem letu ustrezati vsi študenti.

Nemoten dostop do prostorov fakultet

Študentsko življenje že kar leto in pol ne poteka tako, kot bi moralo. Izvajanje študijskega procesa je namreč za večino študentov, kot tudi profesorjev, še zmeraj popolnoma prilagojeno. V skupnem pozivu so zato opozorili na rešitev, ki je do sedaj ni bilo – precepljenost. Opozorili so, da s to lahko zagotovimo nemoten potek pedagoškega procesa v prostorih visokošolskih zavodov.

študenti
Tudi ti pogrešaš skupno pripravljanje na prihajajoč izpit?

Torej bi bili tisti, ki se ne bi cepili, doma …?

Podpisniki poziva so opozorili, da za posamezne skupine, ki se ne želijo, ali se še niso cepili, obstaja možnost testiranja. »Prizadevali si bomo, da se tako kot v ostalem javnem življenju tudi na univerzah upošteva pravilo PCT,« so poudarili in opozorili, da bi s tem omilili tudi ukrepe za varovanje zdravja in dosegli lažjo izvedbo novega študijskega leta.

Brezplačno testiranje na fakultetah

Za zaposlene in študente, ki ne bi izpolnjevali pogojev PC, bi bilo potrebno omogočiti brezplačno testiranje. Poleg tega so pozivniki v sporočilu opozorili tudi na pomembnost prioritiziranja fakultet, v smislu prenove in izgradnje novih stavb, ki bi lahko omogočile ustrezno prezračevanje, saj to predstavlja dolgotrajno rešitev za širjenje drugih bolezni.

Prejšnji članekGenetsko spremenjeni komarji lahko prispevajo k odpravljanju malarije 
Naslednji članekS tolarjem do diplome: brezplačno lektoriranje zaključnih nalog

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.