Še ne veš, kam naprej na faks? Obstaja rešitev.

Če še nisi odločen, na kateri fakulteti bi nadaljeval svoje šolanje, je zate morda koristna informacija, da letos Karierni center Univerze v Ljubljani pripravlja prav posebne delavnice. Od 24. do 28. avgusta 2020 bo potekala že četrta poletna šola za dijake z naslovom Več kot 360 priložnosti, ki čakajo nate. Delavnice so namenjene predvsem dijakom, ki razmišljajo o nadaljnjem študiju, a še niso odločeni, kaj bi študirali. Zaradi posebnih okoliščin bo večina programa potekala prek spleta.

Kaj delavnice ponujajo?

Udeležencem poletne šole bodo na voljo različne delavnice samospoznavanja, predstavitve 20 fakultet in 1 akademije. Iz prve roke bodo lahko izvedeli, kakšni so posamezni poklici, na voljo pa bodo tudi individualna svetovanja in karierni svetovalci.

Dijaki bodo lahko preko spleta v enem tednu obiskali 21 članic Univerze v Ljubljani: Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje, Biotehniško fakulteto, Ekonomsko fakulteto, Fakulteto za arhitekturo, Fakulteto za družbene vede, Fakulteto za elektrotehniko, Fakulteto za farmacijo, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo, Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo, Fakulteto za matematiko in fiziko, Fakulteto za pomorstvo in promet, Fakulteto za računalništvo in informatiko, Fakulteto za socialno delo, Fakulteto za strojništvo, Fakulteto za šport, Fakulteto za upravo, Filozofsko fakulteto, Naravoslovnotehniško fakulteto, Pedagoško fakulteto, Teološko fakulteto in Zdravstveno fakulteto.

Namen delavnic?

Namen delavnic je spodbuditi dijake, da začnejo pravočasno razmišljati o izbiri študija, prepoznajo svoje interese, osebnostne lastnosti in kompetence, se seznanijo z možnostmi študija in zaposlovanja v prihodnosti in se tako lažje odločijo glede nadaljnje študijske/karierne poti.

Delavnice v treh sklopih

Dijaki se lahko prijavijo na posamezne spletne dogodke glede na njihova zanimanja v treh sklopih. V dopoldanskih delavnicah Jaz pod lupo bodo raziskovalii svoje osebnostne lastnosti, interese, poklice prihodnosti, izvedeli vse o študiju pred študijem in si postavljali karierne cilje. V drugem sklopu Faksi v praksi bodo spoznali fakultete in akademije Univerze v Ljubljani, kjer jim bodo študenti in zaposleni podali informacije iz prve roke. V sklopu Znanje v praksi pa bodo dijaki izvedeli, kaj lahko po zaključku študija počnejo s svojim znanjem, izobrazbo ali poklicem.

Več informacij in prijava

Za več informacij o delavnicah in za prijavo klikni na povezavo.V času počitnic bodo potekale tudi druge poletne šole na fakultetah in akademijah Univerze v Ljubljani, predvsem za dijake, ki so že bolj ali manj odločeni za določen študijski program in bi se radi prepričali o pravilnosti odločitve ter pridobili specifična strokovna znanja.

Prejšnji članekPlatforma Re-open EU najboljši pomočnik pri načrtovanju potovanj med pandemijo
Naslednji članekSi pravilno krtačiš lase?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.