Si želiš dobro obvladati tuje jezike?

Dandanes je obvladovanje tujih jezikov izjemno pomembno – če ti še ne grejo, ti pri tem lahko pomagajo tečaji tujih jezikov na Filozofski fakulteti UL. Ta v študijskem letu 2021/22 razpisuje tečaje iz skupno 31 klasičnih in modernih jezikov. Rok za prijavo je 15. oktober, število mest je omejeno.

jeziki
Na FF UL se lahko prijaviš na tečaje različnih tujih jezikov.

Na filozofski fakulteti se lahko v prihajajočem študijskem jeziku prijaviš na tečaje naslednjih jezikov: albanščine, angleščine, arabščine, bolgarščine, češčine, esperanta, francoščine, hrvaščine, italijanščine, japonščine, katalonščine, kitajščine, korejščine, latinščine, madžarščine, makedonščine, nemščine, nizozemščine, norveščine, nove grščine, poljščine, portugalščine, romunščine, ruščine, slovaščine, srbščine, stare grščine, stare indijščine (sanskrta), španščine, švedščine in turščine.

Izberi ustrezno raven znanja

Splošni tečaji potekajo na začetni, nadaljevalni in izpopolnjevalni ravni, ki se delijo na podravni. Če jezikovnega tečaja na Filozofski fakulteti še nisi obiskoval in tako ne veš, katera skupina bi ti ustrezala, se pri modernih jezikih samooceni po lestvici Skupnega evropskega jezikovnega okvira in na spletni strani FF UL preveri, kateri ravni ustreza posamezna skupina.

Poleg tečajev splošnega jezika se pri modernih jezikih razpisujejo tudi tečaji konverzacije.

Vpis do 15. oktobra

learning
Tečaji potekajo v poznih popoldanskih oz. večernih urah.

Tečaji se izvajajo v skupinah od pet do 15 udeležencev in udeleženk, obsegajo 60 ur ter potekajo enkrat tedensko med ponedeljkom in četrtkom v poznih popoldanskih oz. večernih urah na srečanjih po 90 minut. Udeleženke in udeleženci ob redni udeležbi, tj. vsaj 70 % prisotnosti, po zaključku tečaja prejmejo potrdilo o udeležbi.

Tečaji se pričnejo v tednu od 2. do 8. novembra, vpis pa je mogoč do petka, 15. oktobra.

Kako se prijavim?

Izberi si želen jezik in ustrezno raven tečaja. Nato izpolni spletno prijavnico. Ko bo v posamezni skupini prijavljenih 15 udeležencev in udeleženk, se bodo prijave zaprle, za ostale, ki bi se zanimali za udeležbo, pa si bodo prizadevali odpreti dodatno skupino. Podrobnejšim navodilom za prijavo sledi na spletni strani FF UL.

Za dijake in študente UL ceneje

Za vse dijake in dijakinje, redne študente in študentke 1. in 2. in 3. stopnje Univerze v Ljubljani je cena tečaja 239 evrov. Ostali udeleženci in udeleženke bodo morali za tečaj odšteti nekoliko več: 359 evrov.

 

Prejšnji članekKako se prevažati v času koronavirusa?
Naslednji članekOsebna lekarna – česa ne smeš pozabiti spakirati v študentsko potovalko?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.