Šole ostajajo zaprte za vse

Vlada je na seji sklenila, da bodo zaradi epidemiološke situacije šole ostale zaprte za vse. Prihodnji teden se bodo v zavode vrnili le otroci s posebnimi potrebami. Prva triada bi se v šole lahko vrnila enajstega januarja, prav tako bi se takrat lahko ponovno odprli vrtci.

Otroci s posebnimi potrebami se bodo v torek, 5. januarja, vrnili v zavode. Dan pred tem bodo testirani vsi tam zaposleni. Neuradno se je poročalo, da se bodo v šole prihodnji teden vrnili tudi učenci prvih treh razredov osnovne šole. Vladni govorec Jelko Kacin je pojasnil, da trenutne epidemiološke razmere v državi še ne omogočajo varnega zagona pouka prve triade.

Testiranje

Pred vrnitvijo v šole se pričakuje, da se bodo učitelji testirali, medtem ko testiranje otrok ni predvideno, a če bi starši to želeli, bo omogočeno, je zagotovila Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec. Učitelji se bodo lahko testirali »kadar bodo čutili potrebo ali željo po tem.« Kako redno bo obvezno testiranje še ni znano.

Vlada bo nekaj dni po zagonu šol za učence s posebnimi potrebami ocenila stanje. Po navedbah Kacina bo takrat tudi pravi trenutek za razmislek, kdaj in pod kakšnimi pogoji bi se učenci prve triade lahko vrnili v šole.

Junior novinar

VIRSTA
Prejšnji članekSvetovalni SOS telefon zdaj odprt 24 ur na dan
Naslednji članekUživajte s prijatelji na varen način s Huawei P smart 2021 in FreeBuds Pro

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.