Sponzorirano

ŠOS opozarja: vlada ignorira mlade!

Fanta sedita na kavču, med njima je prenosni računalnik
Sponzorirano

Živimo v kriznih časih, pandemija je porušila zdravstvo in gospodarstvo, naše oči pa so nestrpno uperjene v cepivo. Vlada je sicer sprejela protikoronske ukrepe, ki naj bi blažili vpliv epidemije na gospodarstvo, ampak mladi smo bili pri tem spregledani, meni ŠOS.

Ta namreč opozarja, da se vlada igra z mladimi in prihodnostjo države. S sprejemanjem ukrepom se slabša dolgoročni socialni položaj mladih in upada kakovost visokega šolstva. Z zmanjševanjem financiranja študentskih organizacij bodo oškodovani študenti. Posledice so številne in vseobsegajoče.

ŠOS je v tem letu pristojnim ministrstvom predlagal več kot 40 ukrepov za izboljšanje socialnega položaja mladih in izobraževalnega procesa, sprejeti so bili le nekateri. Opozarjajo na nezavidljiv položaj mladih, ki jih je trenutna kriza najbolj prizadela.

Predsednik ŠOS-a Klemen Peran pravi: »Zaradi splošne ignorance te vlade do študentov in drugih mladih ter dejstva, da se na socialni dialog požvižga ter ukrepe sprejema brez dogovora z relevantnimi deležniki, zahtevamo sklic Sveta Vlade RS za študentska vprašanja, ki se že več kot eno leto ni sestal, in pozivamo predsednika Vlade RS, da se seje sveta udeleži. Na njem bomo Vlado RS opozorili na dejstvo, da se igra s prihodnostjo te države, ko jemlje sredstva za izobraževanje, raziskovanje in podporne socialne politike, medtem ko deli denar ostalim družbenim skupinam.«

Se strinjaš z njimi?

Urednica portala in revije Študent

Sponzorirano

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version