Tom in Jerry se vračata na velika platna v novi podobi

Tom in Jerry sta risana junaka, ki sta zaznamovala mnoge generacije in zdaj sta na pohodu, da jih zaznamujeta še več. Po več letih odsotnosti se vračata na velika platna z novim filmom, ki ga bomo lahko videli že naslednje leto. V novi podobi se vrača največje rivalstvo animiranega sveta, saj jih v takem filmu še nismo videli. Film bo režiral Tim Story, junakoma pa se bodo pridružili še Michael Pena, Ken Jeong, Chloe Grace Moretz in drugi.

Film prihaja na platna naslednje leto

William Hanna in Joseph Barbera sta že leta 1940 ustvarila prvo risanko, ki se je nadaljevala še v 113 nadaljevanjih pod njunimi imeni. Do leta 1954 je bila risanka nominirana za kar trinajst oskarjev, od tega jih je dobila sedem. Po letu 1958 pa sta risanko prevzela Gene Ditch in Chuck Jones. Lika sta tako zaživela v več kot 160 risankah, 15 filmih, nekaj muzikalih in ogromno stripih, ki izhajajo še danes. Nihče od teh pa ne bo storil tega, kar nam bo predstavil nov film, ki bo igrani.

TOM & JERRY - Official Trailer

Film, v katerem bodo zaigrali Michael Pena (Ant-Man), Ken Jeong (Prekrokana noč), Chloe Grace Moretz (Sosedi, Kick Ass), Rob Delaney (Deadpool 2) in Colin Jost (SNL). Na režiserskem stolčku sedi Tim Story, ki je režiral filme Brivnica (Barbershop), Taxi, Svaka pod krinko (Ride Along), Razmišljaj kot moški (Think Like A Man), Shaft in Fantastični štirje.

Tom in Jerry se znajdeta v luksuznem hotelu New Yorka, kjer bo potekala poroka stoletja. Bitka mačke in miške tako ogrozi poroko in službe vseh zaposlenih, ki so odgovorni zanjo.

Bajeslovna kontroverznost risanke

Z mešanico animacije in resničnostnega sveta, bo Tom in Jerry še eden v vrsti filmov, ki so to poskusili. Najbolj slavna med njimi sta vsekakor Space Jam in Kdo je potunkal Rogerja Zajca. Ali bo dosegel tako slavo kot predhodnika? Verjetno ne, bo pa predstavil najbolj znano risanko vseh časov novi generaciji. Pred leti je bila risanka na udaru kritik zaradi nasilja, kajenja in drugih stereotipov. Če bo (tokrat) staršem uspelo otrokom razložiti, da je to le risanka, potem se težave iz preteklosti ne bi smele ponoviti.

Kakšna se je tebi zdela risanka kot otroku? In tvojim staršem?

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekŠOS opozarja: vlada ignorira mlade!
Naslednji članekVictor Glover je prvi temnopolti astronavt, ki bo na MVP preživel dlje časa
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.