Victor Glover je prvi temnopolti astronavt, ki bo na MVP preživel dlje časa

Štiriinštiridesetletni astronavt Victor Glover je postal prvi temnopolti astronavt, ki bo na MVP (Mednarodna vesoljska postaja) preživel dlje časa. S kapsulo SpaceX Resilience je med drugim postal tudi del prve posadke SpaxeX misije. Naslednjih šest mesecev bo s svojo posadko preživel v vesolju.

Izjemen dosežek Victorja Gloverja

Njegov dosežek je še večjega pomena, ko pomislimo, da države svoje posadke na postajo (MVP) pošiljajo že dvajset let. Skupaj z njim so na postajo odšli Mike Hopkins, Shannon Walker in Soichi Noguchi. Ne smemo pa mimo dejstva, da Glover ni prvi temnopolti astronavt, ki bo postajo videl »od znotraj«. Več kot 300 astronavtov NASA je že bilo na mednarodni vesoljski postaji, a le petnajst je bilo temnopoltih. Edina razlika je ta, da bo Victor Glover na postaji preživel veliko več časa kot njegovi so-astronavti. Tako bo član Ekspedicije 64 in Ekspedicije 65.

»To bo vsekakor predmet praznovanja, ko bo cilj dosežen. In v čast si štejem, da sem del tako odlične in izkušene posadke. Zelo se veselim, da pridem tja gor, do takrat pa se bomo vsi skupaj trudili, da se nam bo ves trud izplačal in poplačal,« je povedal Glover nekaj dni pred vzletom na MVP.

Meet Victor Glover, Crew-1 Pilot

Urednik portala Student.si

VIRSpace.com
Prejšnji članekTom in Jerry se vračata na velika platna v novi podobi
Naslednji članekNaučimo se pravilno degustirati vino!

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.