Spletna stran za deljenje zapiskov – Zapiski.si

Trije dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik so med pandemijo novega koronavirusa postavili spletno stran za deljenje zapiskov – Zapiski.si. Marko Kotnik, Neli Supej in Žan Javornik so zapisali na svoji spletni strani, da so že nekaj časa razmišljali o platformi, ki bi spodbujala k medsebojni pomoči dijakov.

Začeli so na začetku letošnjega šolskega leta. Sandi Muheljić, vodja KIKštarterja v Kamniku, je dijakom predstavil podjetniški krožek in Marka, Neli in Žana je ta zelo navdušil. Pod Muheljićevim mentorstvom so imeli dodatne delavnice, sestanke in pogovore o začetkih snovanja spletne strani.

KIKštarter je coworking prostor in inkubator, kjer ima posameznik možnost učenja in razvijanja svoje podjetniške ideje. Z vodjo so se naučili, kako dobiti idejo, preveriti trg, kdo je idealni kupec, kako uspešno tržiti idejo in drugo.

Dijaki imajo še veliko načrtov za prihodnost. Upajo, da bo ta njihova spletna stran prva, na katero bi pomislili, ko bi potrebovali pomoč pri učenju. Prvotni cilj je, da se uveljavijo, kot najbolj zanesljiva in največja platforma za izmenjavo zapiskov. Do leta 2021 želijo imeti posneta predavanja različnih predmetov, izboljšano medsebojno pomoč dijakov, zbrane najboljše zapiske in povzetke v knjigi za boljšo preglednost ter dostopnost brez naprav in mobilno aplikacijo.

Pridružiš se jim lahko pri deljenju strani, sodelovanju na forumu ali da postaneš njihov ambasador. Ker ambasadorji delijo zapiske, od sponzorjev prejemajo donacije in številne ugodnosti. Lahko pa jim pomagaš uresničiti načrte tudi z donacijami.

Za dostop do zapiskov, se moraš registrirati na njihovi spletni strani. Upajo, da bodo s spletno stranjo spodbudili boljšo kakovost deljenih zapiskov ter večje sodelovanje in pomoči med dijaki.

Prejšnji članekBrez vode ni življenja
Naslednji članekStarega kruha ne meči stran, raje ga predelaj v čudovite jedi!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.