Srečno v poletnem izpitnem obdobju!

Danes, 3. 6., je za študente dan, ko se začne poletno izpitno obdobje in s tem tudi zadnje dejanje študijskega leta. Mnogi bi rekla, da je izpitno obdobje za študente najbolj stresen del študijskega leta, saj imajo mnogi kar lepo število izpitov strnjeno v slabih nekaj tednov. Za povrh vsega pa je zunaj lepo vreme, da je še težje ostati za knjigami.

Zato, da boš lažje preživel poletno izpitno obdobje, ti ponujamo nekaj nasvetov:

  • Planiraj! Zorganiziraj se in si naredi plan učenja, plan pavz in plan ponavljanja. Le tako boš lahko maksimalno izkoristil čas, ki ti je na voljo in bil učinkovit pri učenju.
  • Vzemi si pavzo. Pa naj bo to pavza za kavo, sončenje, sprehod, tek ali gledanje najljubše serije. Pavza mora bit, tudi med izpitnim.
  • Sistem nagrad in kazni. Ko predelaš določen del snovi, ki si si ga zadal, se nagradi. Zelo učinkovit sistem za pridobivanje in ohranjanje motivacije! 😉
  • Jej zdravo. Zdrava prehrana je ključna za pravilno delovanje možganov. V svoj jedilnik vključi veliko sadja in zelenjave, poskusi pa se izogibati nezdravim prigrizkom.
  • Telovadi. Pojdi v fitnes, na sprehod ali pa si vzemi čas za tek, da bodo tvoji možgani pridobili zadostno količino zraka in ti pomagali, da si boš lahko zapomnil večje količine snovi.
  • Pij vodo. Voda je pomembno hranilo za naše telo in tudi možgane, zato se izogibaj sladkim pijačam in raje spij kozarec vode.

Ne pozabi, po končanem izpitnem obdobju pa nas čaka dolgo in (upamo) vroče poletje!

V uredniški ekipi portala Student.si vsem študentom sotrpinom želimo čim več uspešno opravljenih izpitov in čim manj izgubljenih živcev. Na brezskrbno poletje!

Prejšnji članekMed počitnicami se lahko tudi zasluži
Naslednji članekPripravljeni na poletje?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.