Štipendije Občine Mokronog-Trebelno za dijake in študente

Štipendije za študente in dijake Občine Mokronog-Trebelno
Štipendije za študente in dijake Občine Mokronog-Trebelno

Občina Mokronog-Trebelno je objavila javni razpis za dodelitev štipendij dijakom in študentom občine za šolsko in študijsko leto 2022/2023. Kako lahko prejmeš štipendijo svoje občine in kaj vse so pogoji za to?

Štipendija Občine Mokronog-Trebelno

Pravico do štipendije Občine Mokronog-Trebelno lahko uveljavijo dijaki, ki obiskujejo srednješolski program poklicne, srednje tehniške in strokovne šole, program gimnazije in študenti višješolskega, visokošolskega in magistrskega študijskega programa, enovitega magistrskega študijskega programa, univerzitetnega programa, če izpolnjujejo naslednje pogoje:

  • da so državljani Republike Slovenije,
  • da imajo stalno prebivališče v občini Mokronog-Trebelno, ▪ da imajo status rednega študenta, razen študenti z vpisanim absolventskim statusom oziroma status dijaka,
  • da so v preteklem šolskem letu dosegli povprečno oceno najmanj 3,6 – učenci, vajenci in dijaki oziroma povprečno oceno vseh opravljenih izpitov najmanj 8,0 – študenti,
  • da je njihovo izobraževanje neprekinjeno in redno,
  • da niso v delovnem razmerju, ne prejemajo nadomestila za brezposelne pri Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje, ne opravljajo dejavnosti, nimajo statusa zasebnika ali samostojnega podjetnika, niso lastniki ali solastniki podjetja in ne prejemajo druge štipendije v Republiki Sloveniji.

Višina štipendije Občine Mokronog-Trebelno

Za šolsko oziroma študijsko leto 2022/2023 bodo v skladu s Pravilnikom o štipendiranju v Občini Mokronog-Trebelno predvidoma dodeljene 3 štipendije, in sicer 2 za dijake in 1 za študente. Višina štipendije za dijake bo znašala 100,00 EUR mesečno, za študente pa 130,00 EUR mesečno.

Okvirna vrednost razpisanih sredstev za podelitev štipendij znaša na podlagi sprejetega občinskega proračuna v šolskem letu 2022/2023 4.000,00 EUR.

Rok za prijavo in dodatne informacije

Rok za oddajo prijave in način oddaje: Prijavo z vsemi potrebnimi dokazili je potrebno oddati v zaprti kuverti najkasneje do 5.10.2022, in sicer osebno v sprejemni pisarni občine najkasneje do 17. ure. Na pošti oddane vloge morajo biti oddane priporočeno s poštnim žigom, najpozneje z datumom 4.10.2022.

Dodatne informacije o štipendiji so na voljo na spletni strani Občine in razpisa.

Urednik portala Student.si

VIRMokronog-Trebelno
Prejšnji članekS tiskalnikom lažje izdelaš letnik
Naslednji članekTiktokerji nagovarjajo sledilce, naj sončijo mednožje za »povečane vibracije«
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.