Štipendije za leto 2018/2019

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ) je objavilo več razpisov za različne štipendije. Ne glede na vrsto štipendije je pomembno, da svojo vlogo oddaš še pred začetkom šolskega oz. študijskega leta. V iztekajočem se poletju bodi zato še posebej pozoren/-a, da ne zamudiš roka za prijavo.

Državne štipendije

Vlogo za uveljavljanje pravice do državne štipendije lahko oddaš kadarkoli v času šolanja. Štipendija ti pripada od prvega dne naslednjega meseca po vložitvi vloge in se dodeli za eno šolsko oz. študijsko leto. Da boš do štipendije upravičen/-a vse mesece prihajajočega šolskega oz. študijskega leta, svojo vlogo oddaj še pred njegovim začetkom.

To pomeni, da morajo dijaki svojo prijavo vložiti najkasneje do konca meseca avgusta, v kolikor želijo prejemati štipendijo od 1. septembra dalje. Tudi študentje morajo storiti enako. Svojo prijavo naj vložijo najkasneje do konca meseca septembra, v kolikor želijo prejemati štipendijo od 1. oktobra dalje. Vloga je dostopna na spletni strani ministrstva, oddati pa jo moraš centru za socialno delo v kraju svojega stalnega prebivališča.

Zoisove štipendije

V začetku novega šolskega oz. študijskega leta se izteče tudi rok za uveljavljanje pravice do Zoisove štipendije. Vlogo moraš oddati na Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS.

Roka za oddajo vlog za dodelitev ter nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije za leto 2018/2019 se ne razlikujeta. Dijaki morajo svojo prijavo na razpis vložiti najkasneje do srede, 5. septembra 2018. Študentje pa imajo čas najkasneje do petka, 5. oktobra 2018.

Štipendije za deficitarne poklice

Štipendije za deficitarne poklice prav tako sprejema Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije. Do nje so upravičeni dijaki, ki bodo v prihajajočem šolskem letu vpisani v prvi letnik programov srednjega poklicnega izobraževanja. Skrajni rok za oddajo vloge je 20. september 2018.

Dodatne informacije o posameznih vrstah štipendij so ti na voljo na spletni strani pristojnega ministrstva. Več podrobnosti o Zoisovih štipendijah in štipendijah za deficitarne poklice pa ponuja tudi spletna stran Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada RS.

VIRMDDSZ.GOV.SI
Prejšnji članekVelika Nagrada Madžarske: Hamilton prekrižal načrte Ferrarija
Naslednji članekDežela modrega neba, kameljega mleka in puščav

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.