Študentom, prizadetim v poplavah, dodatnih 100 točk za subvencionirano bivanje

Moving to a new house, rental housing. Happy young caucasian woman using a mobile phone to search and order a transportation service and movers to move to a new home
Foto: KucherAV iz iStock

Zaradi izjemnih okoliščin se je podaljšal rok za oddajo prošnje za podaljšanje subvencioniranega bivanja študentov in rok za oddajo prošnje za sprejem za tiste, ki želijo biti uvrščeni na prvo prednostno listo.

Študenti bodo uvrščeni na prednostno listo, če so bili prizadeti v poplavah

Študenti, prizadeti v poplavah, so upravičeni do 100 dodatnih točk. Pravilnik o subvencioniranju bivanja študentov v 18. členu namreč vsebuje določbo, ki omogoča, da se študentom, žrtvam naravnih nesreč (kamor prištevamo tudi nedavne poplave), k skupnemu številu točk prišteje dodatnih 100 točk.

To velja tudi za tiste študente, ki so prošnjo za sprejem ali podaljšanje subvencioniranega bivanja že oddali. Ti študentje pristojni pisarni za študentske domove sporočijo, da želijo zaprositi za dodatne točke iz razloga nedavnih poplav in prošnjo dopolnijo.

Rok za oddajo se podaljšuje do vključno 23. avgusta 2023

Rok velja tudi za tiste, ki se bodo vpisali ali šele oddali prijavo za vpis na študij po roku za oddajo prošnje za subvencionirano bivanje študentov.

Do 23. avgusta 2023 moraš na spletnem portalu eVŠ oddati:

  • prošnjo za podaljšanje subvencioniranega bivanja študentov v študentskih domovih, dijaških domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2023/24 oziroma
  • prošnjo za sprejem na subvencionirano bivanje v študentskih domovih, dijaških domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2023/24, če želijo biti uvrščeni na prvo prednostno listo.

Razpisana mesta za bivanje v letu 2023/24

Skupaj je razpisanih 11.951 mest za subvencionirano bivanje, in sicer za sprejem 4620 in 7331 za podaljšanje bivanja, ter 42 mest, ki so namenjena študentom s priznano mednarodno zaščito in študentom s priznano začasno zaščito.

Višina subvencije v študijskem letu 2023/2024 v javnih dijaških, dijaško študentskih in študentskih domovih znaša 27,80 evra, v zasebnih študentskih domovih in pri zasebnikih pa 32 evrov.

Urednik portala Student.si

VIReVŠ
Prejšnji članekŠtudent priporoča: najboljše knjige za oddih na morju
Naslednji članekKaj je bazalni metabolizem?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.