Študentski tolar z novim pozivom za študente v stiski

Fundacija Študentski tolar, ki je ustanova ŠOU v Ljubljani, je objavila nov poziv za dodelitev nepovratne denarne pomoči študentom v stiski. Namen poziva je reševanje socialne stiske študentov in povečanje možnosti za doseganje minimalne ravni kakovosti življenja študentov. Na tem pozivu so predvidena sredstva v višini 25 tisoč evrov, pridobljena pa so iz naslova Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani). Vse informacije o pozivu Študentskega tolarja lahko najdeš v nadaljevanju.

Kdo se lahko prijavi?

 • Študentje, ki imajo v študijskem letu 2021/22 status študenta na visokošolskem ali višješolskem zavodu, ki je članica ŠOU v Ljubljani in niso v rednem delovnem razmerju;
 • so prvo leto brez statusa študenta in so hkrati še vedno vpisani na visokošolski ali višješolski zavod, ki je članica ŠOU v Ljubljani, (tj. »pavzirajo«) in niso v rednem delovnem razmerju.

Denarna pomoč se lahko dodeli študentom iz prejšnjega odstavka s slovenskim ali tujim državljanstvom, vendar le v primeru, da poleg zgornjih pogojev hkrati izpolnjujejo še vse naslednje:

 • prosilec ima v Republiki Sloveniji urejeno začasno ali stalno prebivališče;
 • prosilec ima odprt bančni račun pri izbrani banki (ne glede na državo) najmanj šest polnih mesecev, preden se na ta poziv prijavi;
 • prosilec NI vpisan na visokošolski ali višješolski zavod, ki je članica ŠOU v Ljubljani, kot študent na izmenjavi oziroma študent na praksi (npr. programi Erasmus+, Ceepus …).

Ne glede na prejšnje odstavke se pomoč ne more dodeliti osebi, ki je v zadnjih 12 mesecih že prejela dve denarni pomoči Fundacije Študentski tolar ali skupno prejela že 5 denarnih pomoči Fundacije Študentski tolar.

Kaj potrebujem za prijavo?

 1. pisna prošnja (opis trenutne stiske, opis splošnega socialnega položaja prosilca in namen porabe denarne pomoči);
 2. izpolnjen obrazec za dodelitev denarne pomoči;
 3. izpolnjena Izjava o osebnih računih in aktivnem članstvu v študentskem servisu ter nezaposlenosti;
 4. fotokopija osebnega dokumenta z obeh strani;
 5. fotokopija bančne kartice z obeh strani;
 6. trije podpisani izvodi Pogodbe o denarni pomoči študentom v stiski 2021, s čimer se prosilec strinja s pogodbenimi določili (so del obrazca);
 7. potrdilo o vpisu na visokošolski/višješolski zavod članice ŠOU v Ljubljani za študijsko leto 2021/22 ali potrdilo o pavziranju na tej članici;
 8. dokazila bank/-e o vseh nakazilih/prejemkih za zadnjih šest polnih mesecev pred oddajo vloge (npr. od 1. 6. 2021 do 30. 11. 2021) – na dokazilu mora biti razvidno tudi končno stanje;
 9. izpis zaslužkov, prejetih na podlagi napotnic študentskega servisa za zadnjih šest polnih mesecev pred oddajo vloge (npr. od 1. 6. 2020 do 30. 11. 2021);
 10. izpolnjena Izjava o številu družinskih članov v skupnem gospodinjstvu (del obrazca);
 11. fotokopija potrdila o prejetih dohodkih za koledarsko leto 2020 oziroma fotokopija dohodninske odločbe za koledarsko leto 2019 za vse člane gospodinjstva, ki so starejši od 18 let (dobiš tudi preko portala eDavki)
 12. izpolnjen obrazec o priloženi dokumentaciji (priložen razpisni dokumentaciji).

Vsi dokumenti, dokazila, kot tudi sama vloga, morajo biti zapisani v slovenskem ali angleškem jeziku, denarne enote pa pretvorjene v evre.

Kdaj in kako se prijavim?

Rok za predložitev vlog je do vključno 31.1.2022 (velja poštni žig) oziroma najkasneje do porabe sredstev po tem pozivu. Prosilec mora vlogo za dodelitev sredstev poslati s priporočeno pošto na naslov:

Fundacija Študentski tolar, ustanova ŠOU v Ljubljani
Pivovarniška 6
1000 Ljubljana

Poziv Študentskega tolarja

Do razpisa Študentskega tolarja lahko dostopaš na njihovi spletni strani. Za vsa dodatna vprašanja so dosegljivi na: info@studentski-tolar.si ali preko telefonske številke: 01 4380 219.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članek»Bodi luč za druge.« Pastoralno delo teologa v tujini
Naslednji članekOcena filma: Hiša Gucci

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.