Študiraj medicino v Zagrebu!

Medicinska fakulteta Univerze v Zagrebu je bila ustanovljena leta 1917 in se že od nekdaj ponaša z visokim številom tujih študentov. Leta 2003 je tako ustanovila poseben program, kjer študij poteka v angleškem jeziku. Za vse bodoče zdravnike in zdravnice ta fakulteta ponuja odlično izhodišče za začetek hvalevredne kariere.

Različni programi in mobilnost študentov

Izbiraš lahko med različnimi študijskimi smermi. Na voljo je študij medicine (v hrvaščini in angleščini) ter magistrski študij zdravstvene nege. Študij lahko nadaljuješ tudi na doktorski stopnji ali se odločiš za različne specializacije. Fakulteta se že od nekaj prizadeva slediti napredkom v medicini, kar tudi vključujejo v študijski program.

Medicinska fakulteta v Zagrebu, nad sliko pa napis 100

Trenutni šestletni program tudi spodbuja študentsko mobilnost med institucijami Univerze v Zagrebu in drugimi hrvaškimi ter mednarodnimi partnerskimi šolami. Dodiplomski študij je enovit in traja 6 let, tako kot je to običajno na večini evropskih univerz. Poleg obveznih splošnih predmetov so študentom na voljo tudi 4 večje skupine profesionalnih predmetov: osnovna zdravstvena znanost, predklinična medicina, klinična medicina in javno zdravje.

Poudarek na praksi in raziskovalnem delu

Poleg teoretskih predmetov je veliko poudarka tudi na praksi. Ta poteka v obliki seminarjev, predstavitev, konzultacij in kliničnih vaj. Poudarjajo tudi profesionalno etiko, ki se ji posvečajo tekom celotnega študija in v obliki samostojnega predmeta v tretjem letniku. Po opravljenem zaključnem izpitu se od študentov pričakuje, da imajo dovolj znanja o najpogostejših boleznih, njihovem zdravljenju in okrevanju bolnikov.

Fakulteta je osredotočena tudi na raziskovanje. Medicinska fakulteta Univerze v Zagrebu skupaj z Medicinskima fakultetama v Reki in Splitu izdaja mednarodno priznano revijo Croatian Medical Journal. Na fakulteti se med drugim posvečajo reproduktivni in regenerativni medicini, nevroznanosti, nevroanatomiji, klinični endokrinologiji in diabetesu.

Študijski programi

Logotip fakulteteNa voljo so ti naslednji študijski programi:

  • Enoviti študijski program Medicina: 6 let, 360 ECTS (v hrvaškem in angleškem jeziku)
  • Magistrski program Zdravstvena nega: 2 leti, 120 ECTS (v hrvaškem jeziku)
  • Doktorski program Biomedicina in zdravstvene vede: 3 leta (v hrvaškem in angleškem jeziku)
  • Doktorski program Nevroznanost: 3 leta (v hrvaškem in angleškem jeziku)

Več informacij o specializacijah najdeš tukaj, za nadaljnje medicinsko izobraževanje pa klikni tukaj. Medicinska fakulteta Univerze v Zagrebu te z veseljem pričakuje!

Urednica revije Študent

VIRMedicinska fakulteta Univerze v Zagrebu
Prejšnji članekVsako minuto porabimo 3 milijone obraznih mask!
Naslednji članekGreš študirat na Dunaj? Na voljo je razpis za Knafljevo štipendijo
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.