Študiraš na Univerzi na Primorskem? Zaprosi za štipendijo!

Če si ali boš v študijskem letu 2022/23 vpisan v študijski program 1., 2. ali 3. stopnje Univerze na Primorskem (UP), lahko vse do 15. 9. 2022 zaprosiš za štipendijo, ki jo podeljuje štipendijski sklad Univerze na Primorskem. Štipendije znašajo od 200 evrov mesečno.

Kdo se lahko prijavi?

Pogoji za vključitev v štipendijski sklad so sledeči – prijavijo se lahko:

  • kandidati, ki so se prijavili za vpis ali so vpisani v letnik kateregakoli študijskega programa 1. stopnje na UP, in so na maturi dosegli zadovoljivo število točk (več na spletni strani);
  • kandidati, ki so se prijavili za vpis ali so vpisani v 1. letnike študijskih programov 2. in 3. stopnje na UP, kadar je njihova skupna povprečna ocena študija na predhodni stopnji višja od 8,50;
  • študenti, vpisani v višje letnike študijskih programov 1. ali 2. ali 3. stopnje UP brez absolventov, katerih povprečna ocena je višja od 8,50.

Spodbuda za najboljše študente

Štipendijski sklad je namenjen »nagrajevanju in spodbujanju najboljših študentov UP, navezovanju stikov študentov z delodajalci že v času študija in zagotavljanju večjih možnosti za zaposlitev študentov takoj, ko zaključijo študij. Cilj sklada je obenem spodbuda vseh študentov UP k čim boljšim študijskim uspehom,« so zapisali na spletni strani Univerze na Primorskem.

e-vloga za 2000 evrov

Prijaviš se z oddajo e-vloge preko portala Kariernega centra UP do 15. 9. 2022, vlogi moraš priložiti še življenjepis in motivacijsko pismo ter ostala potrebna dokazila. Višina štipendije znaša 200 evrov na mesec oziroma 2.000 evrov na študijsko leto. V nekaterih primerih se lahko podelijo višje štipendije.

Več si preberi na spletni strani Univerze na Primorskem.

Prejšnji članekNajhitrejši seks in drugi rekordi razmnoževanja v živalskem kraljestvu
Naslednji članekPreizkusili smo nov trend: užitne žuželke

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.