Stvari, ki jih lahko izboljšaš v novem študijskem letu

Novo študijsko leto lahko pomeni nov začetek. Zagotovo si že ugotovil, da vedno obstaja prostor za spremembe in izboljšave. Tudi če so tvoje ocene odlične in hodiš na vsa predavanja, obstaja kar nekaj poti, s katerimi si lahko še boljši. Si pripravljen izboljšati letošnje študijsko leto? Pa začnimo.

Ugotovi, kje imaš težave

Preden začneš delati načrt sprememb, moraš ugotoviti, kaj je tisto, kar moraš izbolljšati. Vprašaj se, kaj želiš spremeniti. Ugotovi, kje potrebuješ pomoč. So to tvoje učne navade, premalo obiskuješ predavanja ali si enostavno želiš boljših ocen? Ko ugotoviš, kaj želiš spremeniti, pa razmisli, kako boš to naredil.

Začrtaj si rutino

Ni skrivnost, da ti rutina in struktura pomagata, da ostaneš osredotočen. Najdi svojo rutino, kdaj ti ustreza, da delaš nalogo, kdaj se učiš. Seveda pa poskrbi, da rutina dovoljuje prostor za spremembe in fleksibilnost.

Hodi na predavanja

Težko je ugotoviti, kaj moraš spremeniti, če ne hodiš na predavanja. Hodi na vsa, vedno, naj bo to tvoj cilj. Seveda ti lahko služba ali druge obveznosti to otežujejo, a vseeno se potrudi, da se prikažeš, si točen in sodeluješ kolikor se da.

Najdi si primeren prostor za učenje

Prostor za učenje naj bo vedno enak, najdi pa si takšnega, kjer te nič ne bo motilo. Če ne potrebuješ interneta, ga izklopi. Je v prostoru preveč hrupno? Prestavi se.

Ne glede na to, ali se najraje učiš v knjižnici, doma ali v kavarni, v vsakem primeru more biti prostor udoben, ne sme imeti distrakcij, vsebovati pa mora vse, kar potrebuješ.

Odpri se novim dogodivščinam

Tudi raziskovanje novih stvari je lahko del akademske izboljšave. Vpiši se na pohod, postani prostovoljec v zavetišču za živali, igraj družabne igre ali se preizkusi v gledališču. Mogoče so to stvari, ki si jih vedno želel poskusiti, pa jih nikoli nisi.

Poišči si prijatelja za učenje

Bodi pazljiv pri iskanju, saj najboljši prijatelji ponavadi niso najboljši prijatelji za učenje. Izberi takšnega, ki te ne bo motil in preusmerjal pozornosti drugam. Povezovanje s sošolci je odlična možnost za učenje. V razredu poišči takšne, ki so pridni, marljivi in so se pripravljeni učiti.

Najboljši so takšni, ki te izzovejo, ki ti znajo pomagati in ti razložiti stvari, ki jih ne razumeš.

Ne odlašaj do zadnjega trenutka

Najslabša stvar v življenju študenta? Odlašanje do zadnjega trenutka. Če ti je nekaj pretežko, hitro stvar odlašaš do zadnjega trenutka, saj se ne želiš ukvarjati z njo.

A vsakič, ko odlašaš, težje se boš spravil k stvari in jo opravil.

Drug problem je lahko, da imaš preveč dela. Hitro se lahko zgodi, da boš vse odlašal in na koncu ne boš naredil ničesar. Ne odlašaj nekaj, kar veš, da moraš narediti. Drži se rutine in prosi za pomoč, če jo potrebuješ.

Postavi si cilje

Napiši si jih na vidno mesto, tako da jih boš vsak dan prebral. Ni potrebno, da so cilji veliki, pomembno je, da so specifični in merljivi.

Pa srečno v novem študijskem letu! Uspelo ti bo!

 

 

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

VIRMasterstudies
Prejšnji članekAvtomobili predstavljajo novi single: »Na sever«
Naslednji članekFinalistka šova Nova Zvezda Slovenije predstavlja videospot Neskončni hodniki

Novinarka. Obožujem tri stvari: organizacijo dogodkov, potovanja in muzikale.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.