Tekmovanje Bober povezuje mlade in računalniško tehnologijo

Šolska učilnica

Vsaka služba zahteva vsaj osnovno poznavanje računalnika. Word in Excell sta obvezna, da ne govorimo o bolj zahtevnih znanjih. Zato je pomembno, da nagrajujemo računalniško znanje in ga mladim približujemo že od začetkov šolanja.

V ta namen se bodo osnovnošolci in srednješolci jutri, 18. januarja, pomerili v državnem tekmovanju v računalniškem mišljenju Bober. Tekmovanje bo potekalo na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani.

Mednarodno tekmovanje ACM Bober deluje v osnovnih in srednjih šolah, njegov namen je spodbujati zanimanje učencev za računalništvo in informatiko. Obe področji sta namreč izredno pomembni za današnjo družbo in povpraševanja po tovrstnih kadrih je vedno več.

Mladi na zabaven način spoznavajo računalništvo in informatiko, ki obsega še veliko več od povprečnega dnevnega brskanja po spletu. Ker predmeta v šolah nista obvezna, si organizatorji prizadevajo, da se vseeno čim bolj približajo mladim.

Lani je v šolskem tekmovanju sodelovalo kar slabih 29 000 učencev, si pa želijo to številko še povečati. Njihov cilj je predvsem spodbuditi zanimanje za to področje in navdihniti mlade za študij v tej smeri.

Slovenski del tekmovanja organizira računalniško združenje ACM Slovenija, pri čemer sodeluje z univerzami v Ljubljani, Mariboru in na Primorskem.

Urednica revije Študent

VIRSTA
Prejšnji članekNIET: Retrospektiva študentskih let
Naslednji članekIzpoved študenta: »Imel sem razmerje s profesorico.«

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.