sobota, 19 septembra, 2020
Doma Študij in kariera Študij Tekmovanje Bober povezuje mlade in računalniško tehnologijo

Tekmovanje Bober povezuje mlade in računalniško tehnologijo

Vsaka služba zahteva vsaj osnovno poznavanje računalnika. Word in Excell sta obvezna, da ne govorimo o bolj zahtevnih znanjih. Zato je pomembno, da nagrajujemo računalniško znanje in ga mladim približujemo že od začetkov šolanja.

V ta namen se bodo osnovnošolci in srednješolci jutri, 18. januarja, pomerili v državnem tekmovanju v računalniškem mišljenju Bober. Tekmovanje bo potekalo na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani.

Res si želim zmagati.

Mednarodno tekmovanje ACM Bober deluje v osnovnih in srednjih šolah, njegov namen je spodbujati zanimanje učencev za računalništvo in informatiko. Obe področji sta namreč izredno pomembni za današnjo družbo in povpraševanja po tovrstnih kadrih je vedno več.

Mladi na zabaven način spoznavajo računalništvo in informatiko, ki obsega še veliko več od povprečnega dnevnega brskanja po spletu. Ker predmeta v šolah nista obvezna, si organizatorji prizadevajo, da se vseeno čim bolj približajo mladim.

Računalniki so stvar prihodnosti.

Lani je v šolskem tekmovanju sodelovalo kar slabih 29 000 učencev, si pa želijo to številko še povečati. Njihov cilj je predvsem spodbuditi zanimanje za to področje in navdihniti mlade za študij v tej smeri.

Slovenski del tekmovanja organizira računalniško združenje ACM Slovenija, pri čemer sodeluje z univerzami v Ljubljani, Mariboru in na Primorskem.

Urednica revije Študent

VirSTA
Bodi prvi in oceni prispevek: 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic
Loading...

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo, vnesite svoje ime tukaj
Prosim vnesite svoj komentar!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

29,183FansLike
2,196FollowersFollow
2,640FollowersFollow
1,679FollowersFollow

Najbolj priljubljeno

3 ideje za aktivno preživljanje jesenskih vikendov

Jesenski meseci so za marsikoga najlepši v letu - poletne vročine je konec, priljubljene izletniške točke se spraznijo, narava pa je v svojem menjavanju...

Kje je bil tvoj dom na Zemlji stotine milijonov let nazaj?

Z novim digitalnim zemljevidom ti paleontologi ponujajo nov pogled na tvoje rojstno mesto skozi stoletja in ti predstavijo dinozavre, ki so živeli na tvojem...

Dve seriji iz 90ih, ki sta vredni binge-watcha

Ob naslovu prispevka si zagotovo najprej pomislil na Friendse. Prijatelji so seveda globoko zaznamovali devetdeseta leta, vendar smo za prispevek raziskali še dve seriji,...

Letos nagrade za študentska dela s področja divjadi in lovstva

Če si letos ali v letu 2019 diplomiral, magistriral ali doktoriral s področja lovstva in divjadi, lahko prejmeš finančno nagrado, ki jo podeljuje Strokovno-znanstveni...