Tiny Plans: personaliziran planer, ki uresniči vsako željo

Nina Lozinšek in Uroš Žerak sta študenta magistrskega študija informatike na FERI v Mariboru, ki sta poleg študijskih obveznosti in redne službe zakorakala na svojo podjetniško pot. Ustvarila sta namreč rokovnike, ki jih pod imenom Tiny Plans prodajata v spletni trgovini Etsy. Rokovniki so personalizirani, tako da lahko vsak izbere takega, ki mu je najbolj všeč.

Izhajata iz ljubezni do rokovnikov

Nina pravi, da se je ob začetku študija zaljubila v rokovnike in je svojega prvega naročila iz ZDA. Pomagajo ji pri organiziranosti in ko se je sama izurila v oblikovanju, je namreč diplomirana grafična oblikovalka, je začela oblikovati svoj rokovnik. Ko je spoznala svojo sorodno dušo Uroša, ki je programer, je ta ljubezen do rokovnikov dobila zalet in začela sta s prodajo svojih.

Notranjost planerja

Tiny Plans rokovniki so na voljo v angleščini in slovenščini. Sprednja platnica je personalizirana, tako da si lahko stranka sama izbere napis. Največ časa jima je vzelo oblikovanje, ker obstajata dve notranjosti rokovnika – nevtralna in barvna. Vsak planer je narejen in zavit ročno, tako da se ne zanašata na izdelavo v tiskarnah.

Raznolik planer za vsak okus

Marsikomu je lahko planiranje in organizacija zelo dolgočasno, ampak Tiny Plans rokovnik je tako raznolik, da se boš v planiranje zaljubila tudi ti. Popolnoma ročno izdelan rokovnik ponuja letni, mesečni in tedenski pregled za podrobno planiranje. Prav tako ima vključene strani za vodenje prihodkov, odhodkov in mesečnega budgeta, tako da imamo vse finance pod kontrolo in zbrane na enem mestu.
Planer na kavču
Spodbuja tudi zastavljanje ciljev na začetku leta, na katere se lahko čez čas vrnemo in se spomnimo, kar smo si zastavili, ter se motiviramo za njihovo doseganje. Skozi rokovnik je ogromno prostora za zapiske, kar spodbuja zapisovanje vseh norih idej, ki se ti morda porajajo ali opravkov, ki jih res ne smeš pozabiti. Poleg vsega tega vsak prejme še svoj brezplačen set nalepk, kjer je vključeno tudi ime kupca, da ga lahko zalepi na prvo stran in zapiše komu rokovnik pripada.
Rokovnik vsebuje debelejši kvaliteten 120gsm papir, kar pomeni, da je pisanje vanj brezskrbno. Vsak mesec ima zanimiv citat in manjše ilustracije, kar naredi Tiny Plans nekaj posebnega. Ilustracije je narisala Nina sama.

Spletna trgovina in večja ponudba

V prihodnosti nameravati podjetje razširiti na spletno trgovino. Oblikovanje in razvijanje spletnih strani je namreč njun poklic, zato nameravata vložiti veliko časa, da bo njuna izpadla tako, kot sta si jo zamislila. Svojo ponudbo pa bosta v prihodnosti še razširila.

Planer, slušalke, telefon in beležka

Pravita, da je usklajevanje študija, službe in podjetništva veliko težje, kot sta si zamislila, saj sta poleg študija tudi redno zaposlena. To pomeni, da delata od jutra do večera, vendar v tem neizmerno uživata in tega ne bi zamenjala za nič na svetu

Povprašali smo ju tudi po nasvetu za mlade s podjetniško idejo. »Definitivno predlagava vsem, da razvijajo svoje ideje in poskusijo začeti svojo lastno podjetniško pot. Nič ni lepšega kot prvič v živo videti svoj izdelek, v katerega si vložil ogromno časa in pozornosti. Najin nasvet je res dobra organizacija, saj le s to dosežemo vse zastavljene cilje. Pomembno je, da kljub vseh obveznostih s podjetjem poskrbimo, da čas vložimo tudi v študij, ki nam bo pomagal k boljši izobrazbi in prihodnosti.«

Če še ne veš, kaj bi družini in prijateljem, ali morda kar sama sebi kupila za darilce, je rokovnik Tiny Plans prava izbira zate, saj je zaradi svoje personalizirane narave čudovito osebno darilo. Ta mesec pa te že čakajo novi izdelki, in sicer zvezki ter knjiga receptov.

Urednica revije Študent

Prejšnji članekSmart Cities: Na Japonskem že nekaj let živijo v prihodnosti
Naslednji članekKrvodajalske akcije v aprilu 2021

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.