Trubarjevo priznanje 2022: Javni razpis za podelitev priznanja

National library in Ljubljana, Slovenia.
Foto: Totajla iz iStock

Narodna in univerzitetna knjižnica že od leta 2007 podeljuje Trubarjeva priznanja za pomembne prispevke k ohranjanju nacionalne pisne kulturne dediščine. Podeli se posameznikom ali pravnim osebam, ki so pomembno prispevali oziroma imajo pomembne zasluge za varovanje in ohranjanje nacionalne pisne kulturne dediščine. Glede na pobudo bo tudi letos komisija podelila Trubarjeva priznanja.

Trubarjevo priznaje je možno prejeti le enkrat

Trubarjevo priznanje se podeljuje v obliki diplome in ga je možno prejeti le enkrat. Trubarjevo priznanje se podeljuje posameznikom ali pravnim osebam, ki so pomembno prispevali k varovanju, ohranjanju in predstavljanju nacionalne pisne kulturne dediščine v Sloveniji oziroma imajo pomembne zasluge na tem področju.

Predlog za podelitev Trubarjevega priznanja

Predlog se odda na obrazcu in mora vsebovati:

  • podatke o kandidatu: ime in priimek oziroma naziv pravne osebe, naslov, telefon / e-pošta ter v primeru pravne osebe še kontaktna oseba;
  • podatke o pobudniku: ime in priimek oziroma naziv pravne osebe, naslov, telefon / e-pošta ter v primeru, da je pobudnik pravna oseba, še kontaktno osebo;
  • utemeljitev pobude z ustreznimi dokazili;
  • priloge: kratek življenjepis in bibliografija kandidata ali opis zgodovine delovanja pravne osebe.

Utemeljitev mora upoštevati dosežke predlaganega posameznika ali pravne osebe na strokovnem in znanstvenoraziskovalnem področju delovanja ter mora izkazovati njegov vidni vpliv na domačih in tujih tleh.

Old Book
Foto: inkret iz iStock

Rok za oddajo predloga in dodatne informacije

Rok za oddajo predloga je 23. september 2023.

Javni razpis za podelitev Trubarjevega priznanja za dosežke na področju nacionalne pisne kulturne dediščine v Sloveniji za leto 2021 in razpisni obrazec sta objavljena na spletni strani Narodne in univerzitetne knjižnice. Tam izveš tudi več o Trubarjevem priznanju.

Urednik portala Student.si

VIRnuk
Prejšnji članekAli so se človeški možgani skrčili?
Naslednji članekPrihaja prenovljen HBO Max, ki bo združen z Discovery+
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.