Tudi izredni študenti upravičeni do kriznega dodatka

Bankovci

Izredni študenti so bili v prvem svežnju ukrepov za pomoč gospodarstvu spregledani. Enkratni dodatek v višini 150 evrov je bil namreč predviden zgolj za redne študente z rednim prebivališčem v Republiki Sloveniji.

Vlada je včeraj sprejela drugi protikoronski sveženj, ki predvideva izplačilo kriznega dodatka tudi za izredne študente. Neenakost med rednimi in izrednimi študenti je s tem torej rešena. Denar pa ne bo nakazan do konca aprila, kot je bilo sprva rečeno.

Za izplačilo kriznega dodatka je potrebno oddati spletno vlogo. In glede na to, da je uradna stran, na kateri se dostopa do te vloge, začela delati šele v ponedeljek, je bil rok za oddajo vloge podaljšan.

Vloga na tabličnem računalniku

Vlogo lahko torej oddaš kadarkoli, vendar to pomeni, da denarja ne boš videl že konec aprila. Ta datumski rok se je prestavil do 1. junija. Enomesečni zamik velja tako za redne kot izredne študente.

Zaradi visokih cen šolnin izredni študenti potrebujejo dodatek še toliko bolj kot redni. 150 evrov je sicer le kapljica v morje, saj se cene šolnin na letnik študija gibljejo od 2000 evrov naprej. Pa vendar je lepo videti, da imajo vsaj v tem primeru redni in izredni študenti enake pravice.

Katja Stojić
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Ti je prispevek všeč? 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (3 ocen, povprečje: 5,00)
Loading...

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.