Turistica s težko pričakovano okrepitvijo!

UP FTS Turistica ima novo tehnološko napredno okrepitev v sTOUdio sobi
UP FTŠ Turistica ima novo tehnološko napredno okrepitev v sTOUdio sobi Foto: on turistica

Fakulteta za turistične študije ali po domače Turistica ima novo okrepitev. V okviru programa UP FTŠ sTOUdio Turistica otvorili težko pričakovano sTOUdio sobo, ki bo študentom in zaposlenim nudila sodoben prostor za učenje, projektno delo in druženja.

Turistica končno otvorila tehnološko sTOUdio sobo

S koncem novembra je Turistica uradno otvorila težko pričakovano sTOUdio sobo. Ta bo študentom in zaposlenim nudila prostor za učenje, druženje in projektna dela. Dogodek so pod mentorstvom UP FTŠ sTOUdia Turistice organizirali študenti 2. letnika pri predmetu Projekton vodenje. Na dogodku so bili prisotni tudi gospodarski partnerji, s katerimi je primorska univerza v preteklosti že sodelovala.

»Tovrstne pobude, ki študentom omogočajo konkretne izkušnje neposredno s podjetniki so ključnega pomena pri formiranju predvsem mlajših kadrov. Omogočajo vpogled v izzive, s katerimi se soočamo v gospodarstvu in hkrati prinašajo svež veter in nove pristope pri iskanju rešitev. Zato z veseljem pozdravljamo take projekte in si jih v prihodnosti želimo še več. Predvsem povezovanje akademske sfere in gospodarstva je nujno za izgradnjo inovacijske skupnosti, ki bo pripomoglo k dobrobit naše družbe in ustvarjala dolgoročna partnerstva,« je povedala Mateja Hrvatin Kozlovič, mag. turiz., podjetnica in inovatorka v turizmu.

Tehnološko in programsko opremljena soba

Tehnološko napredna soba sTOUdio je opremljena s sodobno tehnološko in programsko opremo. Slednjo je pridobila v okviru Google Imach Challenge razpisa. Google je organizacijam, ki so predstavile najboljše dobrodelne projekte zagotovil finančno in mentorsko pomoč za spodbujanju vse bolj digitaliziranega gospodarstva, s poudarkom na nujnosti socialne vključenosti.

Otvoritev študentske sobe sTOUdio
Otvoritev študentske sobe sTOUdio Foto: on upr

»Sodobno opremljeno delovno okolje (v tem primeru sTOUdio soba) je za študente ključnega pomena. Če od študentov pričakujemo kreativno, inovativno in prodorno razmišljanje – udejstvovanje, se od nas pričakuje, da jim zagotovimo ustrezne delovne pogoje, ki so skladni z aktualnimi tehnološkimi in razvojnimi trendi. Sodobno opremljena soba je namenjena tudi pedagoškim, raziskovalnim in strokovnim sodelavcem na fakulteti (bodisi v sklopu izvajanja posameznih predmetov, raziskav, projektov ali neformalnemu druženju s študenti, sodelavci, ipd.),« je povedal mag. Tadej Rogelja, član projektnega tima na Turistici in aktivni član programa UP FTŠ sTOUdia Turistice.

sTOUdio Turistica
sTOUdio Turistica Foto: on stoudioturistica

Študijski program za trajnostni razvoj UP FTŠ

Študentski studio za trajnostni razvoj in inovativnost v turizmu UP FTŠ Turistice
Student sustainable TOUrism Development & Innovation Office – sTOUdio Turistica
je pilotni R&R program, ki povezuje študentegospodarstvo in akademijo.

Urednik portala Student.si

VIRUniverza na Primorskem
Prejšnji članekSveti Miklavž nam darove deli, zato tudi mi obdarujmo druge ljudi
Naslednji članekHoroskop 101: Vse kar moraš vedeti o Bikih

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.