Univerza na Primorskem ima novo rektorico

Včeraj, 25. novembra je v Kopru potekala slovesna inavguracija nove rektorice Univerze na Primorskem, prof. dr. Klavdije Kurnar. Dosedanji primorski rektor prof. dr. Dragan Marušič se poslavlja po osemletnem vodenju visokošolske institucije.

Prof. dr. Klavdija Kurnar je na Univerzi na Primorskem že vse od njenih začetkov v letu 2003. Leta 2008 je Kutnarjeva kot prva doktorirala na UP Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije. Sedaj je, po enajstih letih izkušenj na UP, prevzela rektorski naziv. V ospredju njenega programa je pridobiti vsaj en ERC projekt in s tem podkrepiti znanstvenoraziskovalno uspešnost primorske univerze, ter povečati delež v sredstvih za visokošolsko izobraževanje in raziskovanje v skladu s pomenom primorske regije v Sloveniji.

»Kot rektorica Univerze na Primorskem sprejemam rektorsko ovratnico, ki bo prehajala od rektorja do rektorja kot simbolna zaveza univerzi. S tem dejanjem se tudi obvezujem, da bom s svojim znanjem in izkušnjami, odgovornostjo in vestjo skrbela za kakovost, ustvarjalni preboj in ugled njenega izobraževalnega, znanstvenega in umetniškega dela.« S temi besedami je nova rektorica prevzela vodenje tretje največje univerze v Sloveniji.

Prejšnji članekČetrto srečanje z mladimi prevzemniki kmetij
Naslednji članekIzšel je posthumni album legendarnega Leonarda Cohena

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.