Univerza v Ljubljani dodeljuje mentorska mesta z razpisom

Univerza v Ljubljani
Univerza v Ljubljani Foto: 8020 iz iStock

Kaj praviš na delo predstavnika ali predstavnice magistrskega študija 2. stopnje v Študentskem svetu EUTOPIA? Objavljen je prav ta razpis, ki ti zagotavlja veliko mero mednarodnega sodelovanja in marsičesa drugega.

Dodelitev mentorskih mest za leto 2023

Univerza v Ljubljani je objavila razpis za dodelitev največ 10 dodatnih mentorskih mest izjemnim mentorjem in mentoricam, pri katerih se bodo v letu 2023 začeli usposabljati mladi raziskovalci in raziskovalke za pridobitev doktorata znanosti.

Namen razpisa je dodelitev dodatnih mentorskih mest izjemnim mentorjem in mentoricam Univerze v Ljubljani, pri katerih se bodo v letu 2023 začeli usposabljati mladi raziskovalci in raziskovalke za pridobitev doktorata znanosti.

Prijavo za razpis mora kandidatk oddati najpozneje do vključno 20. februarja 2023.

Vse dodatne informacije o razpisu najdeš v objavi razpisa Univerze v Ljubljani.

Woman school psychologist talking helping student, male teenage. Female teacher, mentor working with teenager. Mental health of adolescents, psychology, social issues, professional help of counselor
Foto: Valeriy_G iz iStock

Kandidat za izjemnega mentorja mora izpolnjevati naslednje pogoje:

  • je zaposlen na Univerzi v Ljubljani in izpolnjuje pogoje za mentorja mlademu raziskovalcu skladno s 4. členom Pravilnika o izboru in financiranju mladih raziskovalk in raziskovalcev;
  • vodi ali je vodil vsaj en mednarodni raziskovalni projekt (vreden več kot 100.000 EUR) v zadnjih 10 letih oziroma vodi ali je vodil slovenski del takšnega mednarodnega projekta, če slovenski delež dosega oziroma je dosegal vsaj 100.000 EUR na projekt; upoštevajo se projekti, ki so oziroma so bili aktivni od 1. 1. 2013 naprej do datuma objave tega razpisa.
  • vsaj dva doktoranda, ki jima je bil mentor, sta doktorirala v zadnjih šestih letih (od 1. 1. 2017 do datuma objave tega razpisa); pri enem doktorju znanosti je kandidat za izjemnega mentorja lahko bil somentor, če je šlo za interdisciplinarno doktorsko delo (v takšnem primeru je k vlogi treba predložiti obrazložitev somentorstva);
  • objavljeni vsaj 2 znanstveni objavi v revijah ali knjigah, ki so pomembne za raziskovalno področje oz. sta predstavljeni vsaj 2 pomembni predstavitvi umetniških del iz zaključenih doktoratov doktorandov iz prejšnje alineje tega odstavka.

Urednik portala Student.si

VIRUniverza v Ljubljani
Prejšnji članekNedvomno ene boljših slušalk zadnjega časa!
Naslednji članekZa Valentinovo prihaja v kino film Beležnica (The Notebook)
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.