V veljavi novi ZUPŠ

young woman, workspace, working
Foto: kaboompics iz Pixabay

S 5. majem je stopil v veljavo nov Zakon za urejanje položaja študentov (ZUPŠ-1), ki ureja področje študentov s posebnimi potrebami in posebnim statusom.

Med kategorije študentov s posebnimi potrebami zakon vpeljuje tudi študente s primanjkljajem na posameznih področjih učenja. Dodani sta dve novi kategoriji in sicer študenti trenerji in študenti priznani kulturniki. Sprememba pa je tudi pri študentih starših. Zdaj je določeno, do kdaj so študenti starši upravičeni do posebnega statusa. To je do začetka obveznega šolanja otroka.

Na novo dodane kategorije študentov s posebnimi potrebami in posebnim statusom v prijavno-sprejemnem postopku se upoštevajo že v Razpisu za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za študijsko leto 2022/2023.

Za prvi prijavni rok za slovenske in EU državljane lahko kandidati, ki so oddali prijavo za vpis, še oddajo dokazilo za dodelitev statusa kandidata s posebnimi potrebami in posebnim statusom v prijavno sprejemnem postopku. Rok za oddajo dokazil je 20. junij 2022.

Za pomoč, kako lahko kandidat v prijavo doda prošnjo za dodelitev statusa kandidata s posebnimi potrebami in posebnim statusom (status POS) v prijavno-sprejemnem postopku za vpis, je Portal eVŠ naredil primera za izpolnjevanje.

VIRUniverza na Primorskem
Prejšnji članekŠiriti obzorje in krepiti kritično misel na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem
Naslednji članekRazkrivamo celoten program festivala MENT 2022

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.