Vprašanje tedna: Kaj bo letos s študentskimi izmenjavami?

Situacija v svetu se počasi vrača v običajne tirnice. Odprle so se trgovine, fitnesi, lokali, saloni in vse ostalo, kar smo v času epidemije pogrešali.

 

Tudi študentsko življenje se (počasi) vrača na staro. Izpiti in kolokviji se ponekod že izvajajo v fizični obliki, prav tako laboratorijske vaje in terensko delo. Nekatere fakultete so nas razveselile z znižanjem pogojev za vpis v višji letnik:

Študentje in zaposleni iz tujih držav se lahko vrnejo v Slovenijo zaradi službenih ozioma študijskih obveznosti. Več o tem si lahko prebereš v Vprašanje tedna: Ali lahko študentje iz tujine pridejo v Slovenijo zaradi študijskih obveznosti?.

 

Kaj bo z letošnjimi izmenjavami?

Na razpis za študentsko izmenjavo se je treba prijaviti eno leto vnaprej, torej je trenutno veliko študentov v negotovosti glede izvedbe izmenjav. V ta namen je Evropska Komisija v sklopu izvajanja programa Erasmus + oblikovala spletno orodje, preko katerega lahko preveriš, ali bo posamezna gostiteljska univerza v letu 2020/2021 izvedla študentske izmenjave. Prve izmenjave naj bi se izvedle že v prvem (jesenskem) semestru.

Spletno orodje je brezplačno za vse študente. V iskalni niz vtipkaš ime gostiteljske univerze. Stran zagotavlja naslednje informacije:

  • Ali univerza sprejema študente na izmenjavi?
  • Ali univerza ponuja online predavanja?
  • Povezavo do spletne strani posamezne univerze, kjer lahko najdeš še več uporabnih informacij.

Orodje lahko uporabiš s klikom na povezavo.

Prejšnji članekKako uporabiti barve za boljši izgled diplomske naloge?
Naslednji članekIntervju s Saro Povše: Koronavirus kriza v Indiji in bitka za preživetje brezdomne družine

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.