Začela se je evalvacija programa Erasmus+, sodeluješ lahko tudi ti

Evalvacija programa Erasmus+ v letu 2022
Evalvacija programa Erasmus+ v letu 2022 Foto: on erasmus-plus

Evropska komisija je pričela z evalvacijo programa Erasmus+. Zdaj k temu vabi tudi tebe, da predložiš svoje mnenje o tem, ali program Erasmus+ deluje, kot je predvideno v pravnih podlagah. Kot so pojasnili, vabijo posameznike, javne organe, organizacije, sindikate, podjetja in ostale k podaji svojega mnenja.

Evalvacija programa Erasmus+

Evropska komisija bo opravila evalvacijo na dveh področjih. Vmesna evalvacija programa 2021-2027 in končna evalvacija programa 2014-2020. Na svoji spletni strani vabijo k mnenju tistih, ki so na tak ali drugačen način sodelovali pri Erasmus programih.

Pri evalvaciji bodo še posebej izpostavljene administrativne poenostavitve in krepitev socialnega vključevanja. Vsak prispevek bo uporabljen pri nadaljnjem razvoju in izboljšanju programa.

Svoje mnenje lahko podaš v evalvaciji na spletni strani Evropske komisije.

Group multiracial friends taking selfie with mobile smartphone outdoor - Happy mixed race people having fun outdoor - Youth millennial generation and multiethnic teenagers lifestyle concept
Foto: Alessandro Biascioli iz iStock

Kaj je Eramus+?

Erasmus+ je program EU, ki podpira izobraževanje, usposabljanje, mlade in šport v Evropi.

Ocenjeni proračun programa znaša 26,2 milijarde evrov. To je skoraj dvakrat več v primerjavi s predhodnim programom (2014–2020). Program za obdobje 2021-2027 namenja velik poudarek socialnemu vključevanju, zelenemu in digitalnemu prehodu ter spodbujanju udeležbe mladih v demokratičnem življenju.

Podpira prednostne naloge in aktivnosti, določene v okviru evropskega izobraževalnega prostora, akcijskega načrta za digitalno izobraževanje in evropskega programa znanj in spretnosti. Poleg tega program pomaga pri

  • uresničevanju evropskega stebra socialnih pravic
  • izvajanju strategije EU za mlade za obdobje 2019–2027
  • razvoju evropske razsežnosti v športu

Urednik portala Student.si

VIRec.europa
Prejšnji članekLuka Mesec o paketu pomoči: »Pri nas obstajajo tudi revni zaposleni«
Naslednji članekPoletje in tehnologija: Pripravili smo seznam nosljivih naprav za vsakogar

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.