Zadnja priložnost za vpis na višje šole in začetek jesenskega roka mature

Kandidati, ki se v prvem roku niste prijavili na višjo šolo, imate od danes do vključno 31. avgusta 2020 čas za zadnji, drugi vpis. V študijskem letu 2020/2021 je skupno na voljo 11.156 vpisnih mest, in sicer 4317 na izrednih in 6839 na rednih študijskih programih.

Prijava

V višješolske programe se lahko vpišejo vsi dijaki z opravljeno splošno ali poklicno maturo ter kandidati z opravljenim zaključnim izpitom oz. diplomo pred letom 2002.

Kandidati se prijavijo s pomočjo elektronskega obrazca na spletni strani eUPRAVA. Izpolnjen obrazec je treba natisniti, podpisati in ga ročno poslati prijavni službi v Celje (Pot na Lavo 22, 3000 Celje). Kandidati bodo do 10. septembra obveščeni o roku za opravljanje preizkusa posebne nadarjenosti. Izid izbirnega postopka pa bo znan 23. septembra, medtem ko bodo vpisi na višje šole potekali do 30. oktobra.

Prosta mesta

Največ prostih mest je razpisanih na študijskih programih ekonomija, informatika, gostinstvo in turizem, logistično inženirstvo ter mehatronika.

V primeru izbire izrednega študija se lahko kandidati prijavijo na prosta mesta tudi po tem roku.

Jesenski rok mature

Na srednjih šolah pa se danes začenja jesenski rok splošne in poklicne mature. Letošnji jesenski rok splošne mature bo potekal šest dni – pisni izpit matematike bo v torek, od srede do sobote pa bodo kandidati pisali maturo iz tujih jezikov in izbirnih predmetov. Ustni izpiti pa bodo potekali do 3. septembra. Prijavljeni, ki bodo opravljali splošno maturo, bodo z uspehom seznanjeni 17. septembra.

Pri poklicni maturi pa bodo kandidati maturo zaključili 31. avgusta s pisnim izpitom iz temeljnih strokovno-teoretičnih predmetov. Rezultati poklicne mature bodo objavljeni 8. septembra.

Phoebe

Prejšnji članekOd danes v prodaji subvencionirane vozovnice IJPP
Naslednji članekČastim kri: primanjkljaj krvi krvnih skupin A+ in 0+

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.