Od danes v prodaji subvencionirane vozovnice IJPP

Avtobusni in železniški prevozniki danes začenjajo prodajo subvencioniranih enotnih vozovnic IJPP za dijake in študente. Vozovnice bodo veljale za prihajajoče šolsko leto, enotno IJPP vozovnico pa je mogoče pridobiti na več načinov.

Dijaki, ki se prvič vpisujejo v program srednješolskega izobraževanja in še nimajo kartice IJPP lahko z digitalnim potrdilom (ali tudi brez) na spletni strani eUprave izpolnijo vlogo, jo natisnejo in prinesejo na sedež prevoznika, kjer nato kupijo vozovnico po subvencionirani ceni. Za podaljšanje veljavnosti vozovnice je prav tako treba izpolniti vlogo, ki jo lahko posameznik izpolni ročno ter jo natisne in prinese na sedež prevoznika.

 

IJPP + LPP

Cene vozovnic IJPP ostajajo enake lanskim. Mesečna vozovnica za 10 voženj stane 20 evrov, za dijake stane letna vozovnica 150 evrov, za študente pa 145 evrov. Ob nakupu IJPP vozovnice ob doplačilu mesečno doplačilo za LPP znaša 10 evrov, za dijake 100 evrov, za študente pa 90.

urbana logo

Maribor

Doplačilo za 10 voženj z mestnim prometom v Mariboru znaša 5 evrov, za letni prevoz z mestnim prometom pa bodo morali dijaki v Mariboru plačati 50 evrov. Za študente je cena pet evrov nižja, torej 45 evrov.

Jesenice

Doplačilo za 10 voženj z mestnim prometom na Jesenicah znaša 15 evrov. Za letni prevoz z mestnim prometom bodo dijaki morali na Jesenicah odšteti 150 evrov, študentje pa 135 evrov.

Prejšnji članekPred ki, ko, ker, da, če vejica skače: Ali je res?
Naslednji članekZadnja priložnost za vpis na višje šole in začetek jesenskega roka mature

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.