Te mika tujina? Spoznaj jo na Mesecu mednarodnih izzivov ŠOU v Ljubljani!

Diverse company employees having online business conference video call on tv screen monitor in board meeting room. Videoconference presentation, global virtual group corporate training concept.
Foto: insta_photos iz iStock

Tedenski tečaji tujih jezikov. Pettedenski tečaj slovenskega jezika za tujce. Plesne delavnice. Delavnice na teme kako napisati dobro motivacijsko pismo in življenjepis, kako se pripraviti na razgovor pri delodajalcu, kako pridobiti štipendijo, možnosti odhoda v tujino itd. Slovenski filmski večeri. Kuharski tečaj tradicionalnih slovenskih jedi. Enodnevni izleti po Sloveniji. Dobro znana Mednarodna večerja v Klubu K4. Dan odprtih vrat Mednarodne pisarne ŠOU v Ljubljani s predstavitvijo resorja in mednarodnih študentskih društev. Vse to in še več se bo zgodilo med 7. novembrom in 8. decembrom v okviru letošnjega Meseca mednarodnih izzivov (MMI) ŠOU v Ljubljani, ki ga že osmo leto zapored pripravlja Resor za mednarodno sodelovanje ŠOU v Ljubljani. Rdeča nit meseca bo mobilnost med mladimi.

Katarina Košak, ministrica za mednarodno sodelovanje ŠOU v Ljubljani: »Namen Meseca mednarodnih izzivov je povezati različne kulture, se od njih učiti in z njihovo pomočjo razvijati globalni pogled na svet. Poleg tega želimo s projektom zabrisati meje med državami po celem svetu ter vzpostaviti enotnost, sodelovanje in strpnost med različnimi narodi. Ti cilji niso pomembni samo nam kot organizatorjem tega projekta, ampak tudi Evropski uniji, ki je velika podpornica in pobudnica mobilnosti med mladimi.«

Tako je zastavljen tudi letošnji MMI: v petih sklopih – Izobraževalni, Zabavni, Kulturni, Športni in Slovenski – bo slovenskim študentom iz prve roke predstavil tujino, jim posredoval informacije o možnostih odhoda v tujino in pridobitvi finančne pomoči ter jim pomagal vzpostaviti stik s tujimi študenti. Seveda MMI ne bo pozabil na tuje študente – v tem semestru jih bo v Ljubljani študiralo več kot 600; njim bo približal slovensko kulturo, običaje, študij, kulinariko, jezik in državo kot tako.  

Dogodki, ki bodo potekali v okviru MMI ŠOU v Ljubljani, so namenjeni vsem študentom, ne glede na smer ali letnik študija in narodnost.

Pridi tudi ti!

Za podrobnejše informacije o posameznih dogodkih MMI spremljaj spletno stran ŠOU v Ljubljani: www.sou-lj.si, Facebook ŠOU v Ljubljani in Facebook ŠOU International Office.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.