Tečemo na grad!

Zavod ŠOU šport tudi letos v sodelovanju s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani) in Športno zvezo Univerze v Ljubljani organizira 22. Študentski tek na grad. Študentje in občani se bodo na tekaško preizkušnjo iz Prešernovega trga pognali danes, v ponedeljek, 18. maja, ob 19. uri. Organizatorji tudi letos pričakujejo več kot 1500 tekačev, študentov in občanov, ki se bodo pomerili v tekmovalni in rekreativni kategoriji.

Rok Liković, predsednik ŠOU v Ljubljani: »Organizatorji prireditve želimo s Študentskim tekom na grad tudi letos spodbuditi zdrav način življenja in ljubezen do teka med študenti in ostalimi prebivalci naše prestolnice. Prepričani smo, da tovrstna tekaška prireditev v center Ljubljane poleg zanimivega dogajanja, vnaša tudi pozitivno energijo in mladostno radoživost, ki jo mesto vsekakor potrebuje.«


Tudi tokrat se bodo vsi ljubitelji teka pomerili v dveh kategorijah – tekmovalni in rekreativni. Prijave v tekmovalno kategorijo (študentke, študenti, občanke, občani) so že zaključene, udeleženci v rekreativni kategoriji pa se lahko prijavijo še danes med 16. in 18. Uro na Prešernovem trgu.

Študentski tek na grad, ki je plod začetnega sodelovanja Mestne občine Ljubljana in Študentske organizacije Univerze v Ljubljani, je od leta 1993 skupaj preteklo že več kot 22.000 tekačic in tekačev. Premagovanje 2,5 kilometra dolge proge, ki se začne na Prešernovem trgu, konča pa na grajskem dvorišču, je po več kot dveh desetletjih postala tradicionalna množična športno-rekreativna prireditev, ena izmed treh največjih tekaških prireditev, ki jih Ljubljana gosti tekom celega leta.

Tudi letos je prijavnina brezplačna, prvih 1500 tekačev v cilju pa bo za nagrado prejelo spominsko majico Študentskega teka na grad. Startni strel bo ob 19. uri sprožil Rok Liković, predsednik ŠOU v Ljubljani, ob 19.30 pa bo na grajskem dvorišču podelitev medalj in nagrad najhitrejšim v vsaki kategoriji.

 

Več informacij o 22. Študentskem teku na grad najdete tukaj.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.