Teden mladih

April je za nami, pred nami pa maj, mesec mladosti, temu primerno bo tudi dogajanje na Bazenu, kjer nas bo obiskal Teden mladih, tradicionalni kranjski devetdnevni festival.

Med 26. majem in 2. junijem 2013 bo potekal že 6. evropski teden mladih. Poleg osrednjega dogodka v Bruslju se bodo številne dejavnosti za mlade odvijale tudi v 33 evropskih državah, kjer bodo potekali festivali, koncerti, razstave in delavnice, strukturirani dialogi mladih na lokalni, regionalni in nacionalni ravni ter razprave mladih z evropskimi politiki. Rdeča nit letošnjega evropskega tedna mladih bo aktivno državljanstvo (v kontekstu evropskega leta državljanov), participacija mladih v demokratični družbi (v kontekstu volitev v Evropski parlament 2014) ter počastitev 25-letnice EU programov na področju mladine ter uspešnega izvajanja iztekajočega se programa Mladi v Akciji.

V kontekstu evropskega tedna mladih bo številne aktivnosti pripravil tudi Zavod MOVIT, o katerih vas bomo sproti obveščali, prvi v vrsti pa bo natečaj v štirih kategorijah, kjer se bo izbiral najboljši mladinski projekt vseh časov (od leta 1999 do 2012), najboljše tri projekte akcij mobilnosti programa Mladi v akciji (2007-2012) ter najboljši projekt na temo evropskih volitev, nacionalni programski odbor pa bo izbral tudi najvidnejšega ambasadorja mladinskega dela v Sloveniji. Predstavniki najboljših projektov in ambasador mladinskega dela se bodo na osrednjem svečanem dogodku 31. maja 2013 predstavili v Bruslju, kjer se bodo potegovali za nagrade najboljših v posameznih kategorijah.

Da bo evropski teden mladih zares dogodkovno pester in živahen ne le na evropski in nacionalnih, pač pa tudi na regionalnih in lokalnih ravneh, vas pozivamo, da v okviru svojih projektov pripravite aktivnosti, ki se bodo časovno umestile v teden med 26. majem in 2. junijem in tako tudi sami postanete del pisane množice dogodkov za mlade, ki bodo v tem tednu sočasno potekali širom Evrope.

Več o tednu mladih lahko preveriš na; http://tm.ksk.si/tm13/

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.