Telefon za pomoč

Ste že slišali za Študentski telefon? Pa veste, kaj je njegov namen?

»Študentski telefon je namenjen vsakomur, ki potrebuje kakršno koli informacijo v zvezi s študijem, bodisi z vpisi, prepisi, statusom, štipendijami, bivanjem, zavarovanjem in delom ali obštudijskimi dejavnostmi. Študentski telefon (080 98 67) deluje vsak dan, od ponedeljka do četrtka od 9. do 18. ure, ob petkih pa od 9. do 15. ure.« Brigita Grbin, Študentska svetovalnica, socialno svetovanje.

»Študentje lahko na brezplačni telefonski številki 080 1SOUM (080 1 7686) dobijo vse potrebne informacije o študiju in obštudijskih dejavnostih v univerzitetnem mestu Maribor.« Lidija Novak, svetovalka za odnose z javnostmi pri ŠOUM.

Kdo lahko pokliče?
Na študentski telefon lahko pokliče prav vsak, ki potrebuje kakršno koli informacijo v zvezi s študijem. Vaša vprašanja se lahko nanašajo na vpis, prepis, vprašanja okoli statusa, ali pa če vas zanimajo štipendije, možnosti bivanja v času študija. Dobili pa boste tudi informacije o zavarovanju in delu. Nenazadnje pa poleg študijskih informacij na Študentskem telefonu dobite tudi informacije za obštudijske dejavnosti – zabave, razstave, izleti, koncerti …

Mojca Buh

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.