Danes The Cult v Kino Šiška

Danes, 4. julija 2012 bo v Kino Šiška nastopila skupina The Cult! Nastopili bodo na ekskluzivnem koncertu v klubskem vzdušju, saj je njihova aktualna turneja namenjena predvsem večjim koncertnim prizoriščem.

 

V sklopu evropske turneje se bodo tako prvič ustavili tudi pri nas. Na koncertu lahko pričakujemo tako skladbe z nove plošče »Choice Of Weapon«, ki je izšla 22. maja 2012, kot tudi njihove starejše uspešnice.
Koncert v Ljubljani bo zagotovo nekaj posebnega, in ga fani skupine The Cult ne smejo zamuditi. Kot predskupina bo nastopila škotska skupina Gun. Na dan koncerta bo na voljo 100 vstopnic na blagajni Kina Šiška.

 

The Cult so britanska rock zasedba, ustanovljena leta 1983, ki je v prejšnih dveh desetletjih zasedala vrhove lestvic, na turnejah spremljala skupine kot so Guns n’Roses ter Aerosmith in po celem svetu prodala več milijonov albumov. V skoraj tridesetih letih turbulentnega obstoja je skupina zamenjala mnogo članov in zaradi medsebojnih trenj nekajkrat tudi razpadla. Od leta 2006 pa je skupina nespremenjena.

Leta 2009 so sicer izjavili, da ne bodo več izdajali novih albumov, a so letos, kot rečeno izdali že devetega z naslovom »Choice of Weapon«. Nova plošča, prva po petih letih, prinaša 10 skladb, s katerimi se The Cult spet razodevajo svojim fanom kot trda, a poetična skupina, ki opeva ljubezen, uporništvo in svojo duhovno plat. Že 31. januarja letos so izdali single »Lucifer«, na voljo zastonj na spletni strani skupine. Pesmi sta napisala Ian Astbury in Billy Duffy, posneli pa so jih med julijem in decembrom 2011 na različnih lokacijah v ZDA. Na novi plošči (in tudi na koncertu v Ljubljani) lahko slišimo ustanovna člana The Cult Iana Astrburyja (vokal) in Billyja Duffyja (kitara), ob njima pa člana od leta 2006 Chrisa Wysea (bas kitara) in Johna Tempesta (bobni).

Diskografija skupine The Cult (studijska):
1984 – Dreamtime (producent: John Brand)
1985 – Love (producent: Steve Brown; zlata naklada)
1987 – Electric (producent: Rick Rubin; platinasta naklada)
1989 – Sonic Temple (producent: Bob Rock; platinasta naklada)
1991 – Ceremony (producenti: Richie Zito, Ian Astbury in Billy Duffy)
1994 – The Cult (producent: Bob Rock)
2001 – Beyond Good and Evil (producent: Bob Rock)
2007 – Born Into This (producent: Youth)
2012 – Choice of Weapon (producenta: Chris Goss in Bob Rock)

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.