Jezikovni tečaji na FF

Splošno znano je, da je bila ljubljanska Filozofska fakulteta ena od petih ustanovnih članic Univerze v Ljubljani, ki je zaživela jeseni leta 1919.

Manj znano pa je morda dejstvo, da poleg primarne dejavnosti, tj. visokošolske in raziskovalne, že več kot desetletje veliko pozornosti posveča tudi neformalnim oblikam izobraževanja. Med slednjimi je čedalje pomembnejša organizacija tečajev tujih jezikov. V času globalizacije, ko se predvsem mladi pogosteje odločajo za delo in življenje v tujini, je namreč med bolj cenjenimi in iskanimi vrlinami gotovo tudi znanje tujih jezikov. Tečaje teh je Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani prvič ponudila leta 2000, in sicer na začetku v bolj omejenem obsegu – tečaje španščine in japonščine je takrat obiskovala zgolj peščica. Sčasoma pa se je izvedba dodobra razmahnila. Praktično vsako študijsko leto se je ponudba širila z novimi jeziki in različnimi zahtevnostnimi stopnjami. V letu 2013/14 je Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani tako izvedla tečaje 12 tujih jezikov, ki jih je v 28 skupinah obiskovalo več kot 300 udeležencev.

 

V tem času pa so se nam pridružili tudi številni novi predavatelji. Ti so na začetku večinoma prihajali s fakultetnih jezikovnih oddelkov, kasneje pa smo k sodelovanju pritegnili tudi najboljše zunanje izvajalce. Tudi njihovo pedagoško in strokovno usposobljenost predhodno preveri ustrezen jezikovni oddelek, s čimer skušamo zagotoviti najvišjo raven izvedbe tečajev tujih jezikov.

 

Jezikovni tečaji, ki jih organizira Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani, so primerni za udeležence različnih starosti in poklicev. Praviloma obsegajo 60 ur in trajajo od oktobra do junija naslednjega leta. Vsak tečaj je organiziran v več skupinah, in sicer glede na vsebino ter stopnjo znanja, ki jo udeleženci osvojijo. Redni študenti Univerze v Ljubljani pa so ob vpisu deležni dodatne ugodnosti, saj zanje velja nižja cena kot za ostale slušatelje.

 

Ponudbo tečajev lahko preverite na spletni strani Filozofske fakultete http://www.ff.uni-lj.si/, za več informacij pa se lahko obrnete tudi na elektronski naslov stp@ff.uni-lj.si oziroma tel. št. 01/241-10-09.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.