Ugodno do znanja

V študentskih letih se premalo zavedamo, kako lahko izkoristimo ugodnosti in popuste, ki nam jih različni ponudniki dajejo, da lahko čim bolj izkoristimo leta, ko nam še ni potrebno vsak dan hoditi v službo in skrbeti za družino.

V tem obdobju imamo idealno priložnost, da se naučimo še česa drugega, kot pa da pridobivamo znanje „samo“ v okviru študijske smeri, saj nam je na voljo pestra izbira različnih tečajev, izobraževanj in delavnic.

Status študenta nam velikokrat nudi akcijske cene tudi na področju izobraževanja, pa naj si bo to za prostočasne dejavnosti, hobije ali pa resnejše teme. Ponudba dodatnega izobraževanja je zelo pestra, na nas je le, da ugotovimo, kaj nas pritegne k temi, da se odločimo in zagrizemo tudi v to jabolko. Različna izobraževalna središča, jezikovni centri ali društva nudijo študentom in tudi drugim zainteresiranim zelo pestro paleto izobraževanj, seminarjev, delavnic in tečajev, vse od potapljaškega tečaja, tečaja varne vožnje, jezikovnih delavnic in tečajev, kariernih svetovanj, športnih in rekreacijskih tečajev ter še marsikaj drugega.

Naredili bomo le kratek pregled ponudbe, ki je na voljo študentom po znižanih cenah. Če začnemo z bolj izobraževalnimi vodami, poglejmo najprej jezikovne tečaje, ki nam koristijo tako v poslovnih vodah kot tudi v prostočasnih dejavnostih in sprostitvenih tednih.

 

Tuji jeziki

Tečaji tujih jezikov, pa naj si bo to nemščina, poslovna angleščina, španščina, ruščina ali kateri koli drug svetovni jezik, so za študente organizirani skozi celo leto, cene pa zajemajo popuste. Npr.: EURO-lingua. college nudi 5 % popust za študente pri individualnem izobraževanju, in sicer nudijo učenje nemščine, angleščine, španščine, italijanščine, francoščine in ruščine; Šola retorike d. o. o. ponuja študentom občutno nižje cene tečajev retorike, cena za študente Pravne fakultete Maribor je 150 EUR, za študente ostalih fakultet pa 180 EUR.

 

Rekreacija

Na drugi strani pa tudi za razne rekreativne dejavnosti nudijo ugodnejše cene, na primer plesna šola Bolero nudi 28 % popust za naslednje tečaje: družabni plesi, hip hop, tečaj Bolero Trendi, jazz, salsa, fit & dance, reggaeton, break, zumba. V okviru Info točke ŠOU šport ponujajo pestro izbiro cenejših tečajev, od masaž, plesov, golfa, športnih dejavnosti, med drugimi je na voljo tudi začetni tečaj jadranja, ki ga lahko s statusom študenta dobite že po ceni 119,90 EUR (namesto redne cene 149,90 EUR).

Za študente pa je občasno organizirano tudi kakšno brezplačno predavanje, ki bi lahko bilo koristno in poučno, zato je dobro spremljati različne oglasne deske in javna obvestila, ki naznanjajo tovrstne dogodke. Vsekakor je priporočljiv obisk čim več delavnic, saj se učimo, izobražujemo in dopolnjujemo svoje znanje skozi celo življenje. 

 

Sanda Gajsar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.