Umeščanje Slovenije v evropski visokošolski prostor

Z željo po odpiranju širše diskusije z deležniki visokega šolstva vas vabimo na mednarodno konferenco Umeščanje Slovenije v evropski visokošolski prostor.


Glavna tema konference bo pogovor o viziji slovenskega visokega šolstva. Dogodek se bo pričel s predstavitvijo različnih pogledov na razvoj slovenskega visokega šolstva. Poglede bomo poskušali približati in strniti skozi predstavitvena sklopa in razpravo slovenskih strokovnjakinj in strokovnjakov v panelu o študijskih razmerah in socialno-ekonomskem položaju slovenskih študentov ter v sklopu tujih strokovnjakinj in strokovnjakov o socialni dimenziji evropskega visokošolskega prostora. Udeleženci konference bodo k sodelovanju vabljeni v okviru štirih vzporednih okroglih miz na temo kakovosti visokega šolstva, študentskega aktivnega sooblikovanja visokošolskega prostora, učnih izidov ter financiranja visokega šolstva. Na okrogli mizi s tujimi strokovnjakinjami in strokovnjaki pa nam bodo kot »popotnica Sloveniji« predstavljene izkušnje in dobre prakse evropskih kolegic in kolegov.

Drugi dan konference bomo nadaljevali s pogovorom o pravicah študentov v zakonodaji in praksi ter s štirimi delavnicami o vključevanju študentov v znanstveno-raziskovalno delo. Dogodek bomo strnili s priporočili o oblikovanju visokošolskega prostora po meri deležnikov.


Vabimo vas, da se nam 2. in 3. decembra pridružite na konferenci, kjer bomo ob izmenjavi izkušenj in dobrih praks poskušali oblikovati predloge sistemskih rešitev v smeri doseganja večje kakovosti in transparentnosti visokošolskega prostora ter procesov, ki ga zaznamujejo.


Prijavi se TUKAJ!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.