Unesco program za mlade strokovnjake

Program je namenjen mladim diplomantom z različnih področij. Izbrani kandidati bodo z Unescom sklenili pogodbo za obdobje enega leta, z možnostjo podaljšanja.

Kandidati na dan 31.12.2015 ne smejo biti starejši od 32 let in morajo imeti univerzitetno izobrazbo, prednost bo specializacija na enem od naslednjih področij: – načrtovanje, primerjava in reforma izobraževanja, področje človeških virov, MBA na področju upravljanja s človeškimi viri, poslovna administracija,

– področje naravoslovja in tehnike;

– diploma na področju mednarodnega prava, pogodbenega prava, tržnega in upravnega prava;

– znanosti o okolju

– varovanje okolja oz. ekologija in/ali upravljanje z okoljem (okoljsko načrtovanje za trajnostni razvoj);

– družbene in oz. sociološke znanosti; družbene spremembe, politologija, mladi in medkulturni dialog,

– komunikacijske in informacijske znanosti;

– znanosti na področju odnosov z državami članicami

– mednarodni odnosi;

– proračun – diploma s področja računovodstva in/ali finančne analize, prednost imajo kandidati z ACCA certifikatom.

Poleg navedenega osnovnega pogoja morajo kandidati odlično obvladati angleški ali francoski jezik. Znanje obeh delovnih jezikov Unesca je prednost. Poleg teh kriterijev bodo pri izbiri pomembni tudi dosedanji dosežki in predanost programom UNESCA. Dosedanja prva delovna izkušnja je lahko prednost, ni pa pogoj.

Kandidati morajo svojo prijavo skupaj z življenjepisom, motivacijskim pismom (oboje v angleškem jeziku) ter kopijo dokazil o doseženi izobrazbi poslati na elektronski naslov: drago.balent@gov.si.

ROK ZA ODDAJO PRIJAV JE 25. JUNIJ 2015.

Kandidate bo obravnavala posebna ocenjevalna komisija, ki jo bo imenoval Izvršilni odbor Slovenske nacionalne komisije za UNESCO. Ocenjevalna komisija bo na podlagi pregleda vseh prispelih kandidatur Izvršilnemu odboru Slovenske nacionalne komisije za UNESCO predlagala največ 15 kandidatov, kar predstavlja največje število kandidatur, ki jih lahko posredujemo za nadaljnji izbor na sedež Unesca. Nepopolnih in nepravočasno prispelih vlog ter vlog s področij, ki v letošnjem letu niso razpisani, komisija ne bo upoštevala.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.