UNIC – Univerzitetni izobraževalni center

Tokrat vam bomo predstavili Univerzitetni izobraževalni center ali skrajšano UNIC. Namen zavoda je posredovanje neformalnega in uporabnega znanja, ki nam koristi v vsakdanjem življenju.


Neformalna znanja so v sodobni družbi veliko bolj uporabna kot formalna izobrazba.

UNIC je v preteklosti deloval kot Center za jezike in medkulturno komunikacijo ter v času svojega delovanja prepoznal potrebe posameznikov in tako izkoristil priložnost za razširitev svoje dejavnosti. In tako danes na Gortanovem trgu v Kopru deluje nov izobraževalni center, ki poleg tečajev tujih jezikov nudi različna izobraževanja s področja gospodarstva, računalništva in prostočasnih aktivnosti. Kot smo omenili že na začetku, je namen zavoda posredovanje neformalnega in uporabnega znanja, ki koristi v realnem svetu, pri delu in vsakdanu posameznika. Ob zaključku tečaja vsak udeleženec opravi preverjanje znanja in prejme certifikat, ki dokazuje osvojene neformalne veščine.

 

UNIC mladim ponuja možnost neformalnega izobraževanja, ki je zelo pomembna dopolnitev formalni izobrazbi.

Poslovno okolje potrebuje izkušnje in uporabne veščine, le teoretično znanje že kar nekaj časa ni več dovolj. Zato je vsako dodatno znanje, ki ga pridobimo, lahko le dodaten plus.

 

Glavni cilj zavoda UNIC je postati družabni prostor vseh, ki so željni znanja, zato ves čas pripravljajo in izvajajo širok nabor izobraževalnih in družabnih vsebin.

V naslednjem tednu začenjajo s kar nekaj tečaji, in sicer z izvedbo jezikovnih tečajev, organizirajo tudi tečaj za voditelja čolna ter delavnico izdelave naravnih rastlinskih mil. V mesecu marcu bodo izvedli še nekaj zanimivih delavnic, in sicer delavnico ličenja ter izdelave naravne kozmetike, udeležite pa se lahko tudi brezplačne delavnice o upravljanju z osebnimi financami. Obeta se tudi fotografski tečaj in tečaj izpopolnjevanja znanja za delo z orodji MS Office. Za vse, ki vas zanima več, je na voljo njihova spletna stran www.unic.si, kjer najdete program vseh razpisanih aktivnosti, ki se skoraj dnevno dopolnjujejo. V aprilu bodo začeli tudi z obširnejšim medgeneracijskosolidarnim in za udeležence brezplačnim projektom računalniškega opismenjevanja starejših, ki jih bodo izobraževali študentje prostovoljci. Njihova želja je takšne družbenoodgovorne vsebine izvajati čim pogosteje.

 

Mojca Buh

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.